Sospitosament bons

01-03-2023

Aterra en Ta-tum la col·lecció «Buenos de cuento»! En aquestes històries, els personatges bons dels contes ensenyen la cara oculta de la seua afable aparença i ens conviden a pensar que no és or tot el que lluu.

Cada títol té com a protagonista un dels herois o heroïnes dels contes clàssics. Per les seues pàgines desfilen sirenes, savis, follets i fades, però amb una característica especial que no encaixa amb el seu impol·lut historial literari.

«Buenos de cuento» està recomanada per a xiquets i xiquetes a partir dels cinc anys. Els llibres es presenten amb lletra lligada i intercalen pictogrames per a ajudar en el procés lector. De moment, no té casos associats, la qual cosa no significa que no se’n facen en el futur. Si t’interessa algun títol en particular, pots votar perquè el tinguem en compte.

 

Nicolás, el sabio mentirosillo

Totes les persones acudeixen a Nicolás quan necessiten un consell, llàstima que se li escapen tantes mentides! Cansats de la situació, els seus amics i amigues preparen un pla. Podrà Nicolás recuperar la confiança dels seus éssers estimats?

 

Eloísa, la princesa perezosa

Desbaratar els plans i arribar tard són les especialitats d’Elisa, una princesa dominada per la peresa. Els seus pares, decidits a canviar la seua filla, demanen ajuda als reis veïns. Aconseguiran el seu objectiu?


Rita, el hada desordenada

Quan els reis acudeixen a Rita per a desencantar el seu fill, convertit en granota, i la fada no troba l’ungüent a causa del desordre… es produeix un punt d’inflexió. De què serveix ser una fada si no pots ajudar els altres? Rita podrà canviar?

 

Ramiro, el príncipe miedoso

Alí-Valentín és el valent rei d’un llunyà país d’Orient. Al seu primer fill li va posar Ramiro, com un rei amic seu que tenia de sobrenom «Ramiro l’Invencible». Però el seu menut s’estremeix amb tot: la nit, els cavalls, els gossos… Ramiro es veurà embolicat en una aventura en la qual aprendrà a controlar les seues pors.

 

Marimar, la sirena gruñona

A Marimar no li agrada gens la seua vida de sirena: es queixa per cantar o fer collarets. El món marí només la sent rebufar entre enuig i enuig. Però llavors rescata uns nàufrags, que l’obliguen a mirar-se a si mateixa. Podrà canviar la seua actitud?

 

Simón, el duende caprichoso

Simón només vol jugar: no dona importància a recollir els fruits del bosc ni a demanar a les cuques de llum que encenguen la seua llum. El problema sorgeix quan diu a les seues amistats: «Si voleu ser els meus amics, veniu a jugar!». Què passarà si els follets descuiden el seu treball?

recurso_separadorestrella_tatum

«Buenos de cuento» ens anima a reconéixer les ombres que, inevitablement, es formen amb la llum. Però, lluny de fugir d’elles, ens anima a enfrontar-les a través de la reflexió i la voluntat.

Darrere d’aquesta divertida col·lecció estan les plomes de Rocío Antón i Lola Núñez, conegudes també per Malvados de cuento, Los casos de Sherlock Tópez i Cuentos del viejo roble. Les dues escriptores destaquen per una gran empatia amb la primera infància, que demostren en històries fresques, alegres i amb un rerefons vinculat al coneixement o la reflexió.

La il·lustradora Claudia Ranucci dona forma i caràcter a personatges a través de les seues il·lustracions, en les quals no deixa de donar pistes sobre el seu autèntic caràcter.