Uns dolents molt bons

01-03-2023

Prepareu arpes, ullals, garfis i calders… Els dolents dels contes arriben a Ta-tum! I ens porten aventures tan divertides com originals.

La col·lecció «Malvados de cuento» està protagonitzada pels dolents de l’imaginari infantil. Però, en aquesta ocasió, a través de les seues històries es descobrirà el seu secret millor guardat. Prepareu-vos per a descobrir-lo! Només podem dir que, a vegades, els bons no són tan bons ni els roïns tan roïns. Un pirata pot fer dels llibres el seu tresor, un ogre escriure el conte més bonic i una bruixa crear encanteris insòlits. Tot és possible si es té una bona dosi de paciència i s’ofereix als altres l’oportunitat per a demostrar qui són.

«Malvados de cuento» es recomana per a lectors de cinc anys en avant. Els contes tenen lletra lligada i pictogrames per a afavorir la lectura. Encara no té activitats a la Biblioteca de casos, però pots votar perquè els elaborem. Fins ara, els títols publicats en la plataforma són els següents:

 

Un desastre de bruja

Genoveva és una bruixa que intenta fer el que els altres esperen d’ella, però no ho aconsegueix. No obstant això, té un talent ocult per a la rebosteria que no tardarà a eixir a la llum. Això és vertadera màgia!

 

Los fantasmas buscan casa

Una família de fantasmes busca una llar. Un castell en ruïnes els sembla el lloc més apropiat, però no deixen de llegir cartells amb advertiments sobre el senyor del castell. Fins que descobreixen que… res és el que sembla!

 

El vampiro debilucho

Fermín s’estima més llegir que volar. Però com d’útil pot ser això per a un vampir? És l’aprenentatge que farà la seua família i el poble en el qual habiten, quan Fermín els ensenye que sempre es pot canviar la història.

 

Una familia de ogros

Què hi ha de cert en el que sabem dels ogres? Una família d’aquestes grans criatures es veurà obligada a viure aïllada pels prejudicis de la gent del poble. Llavors un concurs de contes canviarà el destí dels uns i dels altres…

 

Una momia muy responsable

Fátima és una mòmia jove que viu amb la seua família. La seua vida es desenvolupa amb normalitat, fins que un grup de turistes es perd en la seua piràmide. Amb les seues benes ben posades, Fátima es disposa a ajudar-los. Deixaran que ho faça o eixiran fugint?

 

El pirata metepata

Navegar pels mars és propi d’un pirata, però… i si no saps llegir? El nostre bon protagonista descobrirà que aprendre pot ser una aventura, també, la mar d’interessant, que guie fins a tresors insospitats.

recurso_separadorestrella_tatum

Rocío Antón i Lola Núñez escriuen amb mestratge aquests contes, aparentment senzills, que permeten parlar sobre les aparences, els prejudicis, la tolerància i la singularitat de cada persona. Un assoliment important que va d’acord amb l’aprenentatge literari, on els personatges complexos formen part fonamental en el desenvolupament de la competència lectora.

Rocío i Lola són també les creadores de les històries de Los casos de Sherlock Tópez i Cuentos del viejo roble, que també pots trobar en Ta-tum. Si vols saber més coses sobre elles, no et perdes aquesta entrevista.

Els traços de la il·lustradora Claudia Ranucci doten de simpatia els protagonistes de «Malvados de cuento» i transformen la lletjor en bellesa, per a tornar-los pròxims en un univers tan fantàstic com real.

Si aquests llibres es converteixen en els favorits de la classe, és interessant que sàpies que es complementen amb la col·lecció «Buenos de cuento». De què es tracta? Segur que comences a intuir-ho! Fins llavors, t’esperem en el «costat fosc».