Ja pots llegir i escoltar els casos del detectiu Sherlock Tópez en Ta-tum

25-03-2022

Ens alegra anunciar que sumem una nova col·lecció al fons de la biblioteca Ta-tum. Ara els lectors i lectores més menuts poden convertir-se en autèntics detectius de la mà del millor: el famós talp investigador Sherlock Tópez

Sis divertides històries curtes (en castellà) on el perspicaç detectiu ha de resoldre misteriosos casos per a mantenir la convivència pacífica dels animals. Al costat de Sherlock Tópez, els primers lectors recorreran el bosc mentre descobreixen alguns dels secrets més sorprenents dels seus habitants. Aprendran com muden la pell les colobres, l’habilitat de la sargantana per a perdre la cua, la picardia del cucut per a col·locar els seus ous en nius aliens o la increïble transformació dels cullerots. 

Aquestes lectures són recomanables per a xiquets i xiquetes a partir de tres anys, perquè estan escrites amb llenguatge senzill, en lletra lligada i inclouen pictogrames acolorits i cuidats. En aquests llibres, a diferència d’altres que trobaràs en la biblioteca de Ta-tum, no és possible modificar-ne la tipografia. 

Comparteix la lectura en veu alta a classe, convida els pares i mares a fer el mateix a casa o anima els teus estudiants a llegir sols, potenciant així la seua autonomia. És una col·lecció ideal per a fer els primers passos i desenvolupar el gust per la lectura.

A més, podreu escoltar les sis aventures, ja que cada pàgina inclou la seua pròpia locució. 

 

Sherlock Tópez y el secuestro del oso

El xicotet talp detectiu rep una carta on li comuniquen que l’os del bosc ha sigut segrestat. Com pot ser possible? Tot sembla indicar que es tracta d’una estratègia dels esquirols pèl-rojos per a obtenir un sac de castanyes sense esforç.

recurso_separadorestrella_tatum

Sherlock Tópez y la culebra atrevida

Els animals del bosc estan escandalitzats perquè creuen que la colobra es despullarà en públic. Deu ser un malentés? La tortuga, com que és una mica sorda, potser no va escoltar bé les seues paraules: només mudarà la pell.

recurso_separadorestrella_tatum

Sherlock Tópez y el jabalí malhumorado

Alguns animals protesten per les males maneres del senglar: és brut, bèstia i descurat. Tots pensen que cal tirar-lo del bosc. Prompte s’adonaran que ho fa sense mala intenció: ell és així per naturalesa.

recurso_separadorestrella_tatum

Sherlock Tópez y los extraños polluelos

Alguns ocells del bosc estan estranyats perquè les seues cries no se’ls assemblen. Acudeixen a Tópez per a tractar d’esbrinar què és el que passa i el xicotet talp inicia una investigació. Tindrà alguna cosa a veure el cucut, que utilitza els nius d’altres animals per a col·locar els seus ous?

recurso_separadorestrella_tatum

Sherlock Tópez y los renacuajos desaparecidos

La mare ànega acudeix a Tópez preocupada perquè han desaparegut els cullerots que va criar en la seua tolla. Al seu lloc, hi ha una nova comunitat de granotetes. On està el misteri?

recurso_separadorestrella_tatum

Sherlock Tópez y la lagartija mágica

Els animals del bosc estan alarmats perquè creuen que la garsa ha matat la sargantana. Però tot és una falsa alarma! Només va haver de desprendre’s de la seua cua per a evitar ser atrapada.

recurso_separadorestrella_tatum

Rocío Antón (Aranda de Duero, 1964) i Lola Núñez (Madrid, 1961) són amigues, autores prolífiques de llibres dirigits al públic infantil i juvenil i formen un exitós tàndem literari des de fa vint-i-sis anys. Alguns caps de setmana conten contes per a majors i menuts i han escrit conjuntament la col·lecció Los casos de Sherlock Tópez. També són les autores de les col·leccions Bons de conte i Dolents de Conte (Baula), així com de Cuentos del viejo roble (Edelvives).

Lucía Serrano (Madrid, 1983) és il·lustradora i llicenciada en Belles Arts. Ha sigut distingida amb premis tan rellevants com el de la Fundación Cuatrogatos, el Junceda, el premi d’àlbum il·lustrat que convoca el Fondo de Cultura Económica o el Princesa de Éboli. En Edelvives ha il·lustrat la col·lecció Los casos de Sherlock Tópez.

recurso_separadorestrella_tatum

Si vols desafiar el teu alumnat amb activitats sobre la lectura, et convidem a desenvolupar els teus propis casos relacionats amb aquests títols. En aquest article et contem com pots crear un cas a mida.

Ara que ja coneixes aquesta col·lecció, t’agradaria disposar de casos sobre aquests títols per a utilitzar-los amb els teus xicotets lectors? Prompte habilitarem l’opció de «Sol·licita cas» per als llibres que encara no disposen d’aquesta proposta didàctica.