Bodegón

Llibres imprescindibles en castellà per a 2024

23-01-2024

Inicia 2024 amb els millors llibres per a continuar cultivant la curiositat i l’hàbit lector de la teua classe. Sense que importe l’edat, l’alumnat podrà descobrir mons meravellosos i reflexions profundes en històries que deixaran una empremta duradora en les seues vides. A més, aquests títols disposen ja de casos en Ta-tum, a través dels quals poden aprofundir molt més en les fantàstiques històries que contenen.

Cómo bañar a un marciano

Marciano

Text: Franco Vaccarini
Il·lustració: Carlos Higuera
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Roja
Edat recomanada: +4 anys
Cas en Ta-tum: ja disponible!

Aquesta història ens parla de la importància de cultivar valors com la convivència i la tolerància a través de l’arribada d’un marcià a la casa de Lucio. Aquest serà el seu nou company d’habitació i el xiquet haurà d’aprendre tot el necessari per a saber cuidar-lo. Serà capaç de fer-ho?

També disponible en valencià.

Un regalo para Silvia

Sílvia

Text: Fran Pintadera
Il·lustració: Ximo Abadía
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Roja
Edat recomanada: +6 anys
Cas en Ta-tum: ja disponible!

La novel·la ens fica de ple en la vida de Silvia. Per a ella el dia del seu aniversari és molt important, per això sol assegurar-se que el seu regal siga tot el que somia. Però, a vegades, el que desitgem no és exactament el mateix que havíem imaginat. Els aniversaris, com la vida, estan plens de sorpreses.

També disponible en valencià.

El extraño caso del castillo Billinghurst

Castillo

Text: David Fernández Sifres
Il·lustració: Albertoyos
Col·lecció: Escuela de Detectives Avante
Edat recomanada: +8 anys
Cas en Ta-tum: ja disponible!

Aquest llibre, ple de suspens i aventures amb els nostres detectius favorits de l’Escola Avante: Áxel, Zinca, Oto, Ciro i Helena —el primer de la col·lecció—, no deixarà indiferent ningú i ens recordarà valors tan importants com la convivència amb les altres persones i la resolució de conflictes.

També disponible en valencià.

El cartero de Bagdad

Bagdad

Text: Marcos S. Calveiro
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Verda
Edat recomanada: +10 anys
Cas en Ta-tum: ja disponible!

El XVIII Premi de Literatura Infantil Ala Delta el 2007 conta una història ambientada a Bagdad, una ciutat on els seus habitants viuen amb les mirades fixes en el cel. El nostre protagonista, Ibrahim, reparteix el correu en la seua motocicleta i es proposarà entregar una carta coste el que coste…

Días azules, sol de la infancia

Días azules

Text: Marcos Calveiro
Col·lecció: Alandar
Edat recomanada: +14 anys
Cas en Ta-tum: ja disponible!

Amb aquests versos del poeta Antonio Machado, el llibre ens remunta a un moment complicat a Espanya, la Guerra Civil. Era difícil imaginar que darrere de la frase que l’avi de Nico, el protagonista, sempre repetia, s’amagava una història plena de misteris per resoldre, aventures per viure i perills per superar. Aquesta és una novel·la ideal per a treballar la història espanyola i el nostre món contemporani. A més, valors com la pau, la llibertat i la tolerància hi cobren un especial sentit.