Cabecera

Com fomentar l’amor per la lectura?

19-04-2024

És essencial que famílies i educadors inculquen en xiquets i adolescents valors com l’amor per la lectura. Aquesta pràctica no sols enriqueix les seues habilitats lingüístiques i cognitives, sinó que també desperta la imaginació i cultiva l’empatia dels més menuts.

Des de Ta-tum, volem presentar-te algunes de les estratègies més efectives per a portar això a la pràctica:

Modelar el comportament lector. Hi ha estudis que suggereixen que el modelatge positiu dels pares i les mares és un factor important en el desenvolupament de l’interés per la lectura en els fills i filles (Clark i Rumbold, 2006).

Crear un espai de lectura atractiu que siga còmode per a l’alumnat i que estiga ple de tota classe de materials de lectura.

Connectar els llibres amb els interessos personals de cada estudiant fa que el temps de lectura siga una cosa lleugera per a ells.

Incorporar-hi tecnologia. L’ús d’eines digitals, com Chromebooks, o aplicacions de lectura, com Ta-tum, pot oferir experiències de lectura interactives i accessibles.

Plantejar desafiaments de lectura basats en un sistema de recompensa poden motivar els joves a llegir més.

Organitzar clubs de lectura juvenils on puguen compartir les opinions sobre llibres amb els seus companys.

Fomentar l’amor per la lectura en els joves requereix un enfocament que inclou modelar el comportament lector, oferir elecció personal, i fer activitats divertides i rellevants. En implementar aquestes estratègies i activitats, famílies i educadors poden ajudar-los a desenvolupar un hàbit de lectura que enriquirà la seua vida acadèmica, emocional i social.