Bodegón

Ja pots llegir els premis Ala Delta i Alandar 2023

13-12-2023

«Davant de certs llibres, un es pregunta: qui els deu llegir? I davant de certes persones un es pregunta: què deuen llegir? I a la fi, llibres i persones es troben.» André Gide

Ta-tum és aquest punt de trobada entre els llibres i les persones, per això ja estan en les prestatgeries de la nostra biblioteca els premiats en literatura infantil i juvenil l’any 2023. Et convidem a descobrir les històries que guarden.

Premi Ala Delta de literatura infantil

L’escriptora Beatriz Berrocal, després de la publicació de més de vint volums en els quals alterna la prosa i la poesia, tant per a xiquets com per a joves i adults, ens ha sorprés amb Río Rojo. Aquesta gran novel·la plena d’aventures, amb un gran rerefons social, és una digna guanyadora de la XXXIII edició del Premi Ala Delta de literatura infantil.

Río rojo

El 1963 Sud-àfrica patia les discriminacions i opressions de l’apartheid, però Shaka i els seus amics només tenen una idea al cap: convertir-se en l’equip de natació que arribe als Jocs Olímpics del Japó! Aquesta és una història de valentia, reconciliació i esperança, que celebra la il·lusió enmig de temps difícils. A pesar que aquesta novel·la està contextualitzada en una de les realitats socials més doloroses del segle XX, desenvolupa la seua història des d’una perspectiva que mescla aventura, esperança i, fins i tot, humor. És un llibre perfecte per a acostar l’alumnat a aquella realitat, així com per a establir comparacions amb diferents èpoques i situacions socials.
A més, el text es veu enriquit amb les il·lustracions a color de Verónica Aranda.

Premi Alandar de narrativa juvenil

El professor i escriptor sevillà José Antonio Francés González, reconegut pel guardó concedit per l’Ateneo de Sevilla el 2007, ara torna a sorprendre’ns amb la seua novel·la Dos más dos (y otros grandes enigmas de mi adolescencia), guanyadora del XXII Premi Alandar.

dos más dos

 

Aquest llibre ens deixa clar que, en la vida, dos més dos no sempre són quatre. Diego és el protagonista d’aquesta història, d’un dia per l’altre sent que la seua vida s’assola com un castell de cartes: Irene ja no vol estar amb ell, el matrimoni dels seus pares travessa una crisi i fins i tot el futbol l’abandona quan més el necessita. A fi de tornar a posar les coses en ordre haurà de bregar amb tota classe de situacions absurdes per a trobar la resposta als grans enigmes de la seua adolescència…
Aquesta novel·la ens fa entrar de ple en els dubtes i els perills de les veritats absolutes pròpies de la joventut. És un llibre perfecte per a llegir a casa o debatre en classe.

També disponible en valencià: Dos més dos (i altres grans enigmes de la meua adolescència).