Ta-tum: Los cuentos del viejo Roble

Ja en Ta-tum la col·lecció ‘Cuentos del viejo roble’!

22-02-2022

Ampliem el fons de la biblioteca Ta-tum perquè els detectius s’inicien en una de les col·leccions més tendres d’Edelvives: Cuentos del viejo roble

Aquestes sis xicotetes grans històries protagonitzades per animals, reflecteixen les dificultats de la convivència i mostren als primers lectors com molts dels problemes són més fàcils de superar en prevaldre valors com ara la comprensió, el respecte i la tolerància. 

Són perfectes per a xiquets i xiquetes a partir de cinc anys, ja que estan escrites amb un llenguatge senzill, amb lletra lligada i inclouen pictogrames acolorits i acurats. En aquests llibres, a diferència d’altres que trobaran a la biblioteca Ta-tum, no és possible modificar la tipografia. A més, cadascun inclou un glossari de pictogrames. 

El conill Albin; Curro, el castor; la granota Micaela i Camila, la iguana, estan desitjant compartir les seues aventures! Una col·lecció perfecta per a fer els primers passos i començar a desenvolupar el gust per la lectura. Ja has pensat on i com llegireu aquesta col·lecció: a classe, en veu alta, a casa, abans de dormir, en qualsevol moment i lloc? Anima les mares i els pares dels teus estudiants a llegir junts, en família. 

I, a més, si vols desafiar l’alumnat amb activitats al voltant de la lectura, et convidem a desenvolupar els teus casos relacionats amb aquests títols. En aquest article et contem com crear un cas a mida. 

Ara que ja coneixes aquesta col·lecció, t’agradaria disposar dels casos d’aquests títols per a utilitzar-los amb els teus lectors més menuts? Explica’ns, en prenem nota! Prompte habilitarem l’opció «Sol·licita cas» per als llibres que encara no compten amb aquesta proposta didàctica.

 

Albin, un conejo valiente

Albin, un conejo valiente

Albin és un conill diferent. En compte de ser gris, com la resta, és blanc. I això el fa sentir-se a soles. Tot canviarà quan salve una conilla anciana de ser atacada pel llop, la qual cosa el convertirà en l’heroi del bosc. 

recurso_separadorestrella_tatum

Curro, un castor trabajador 

Curro

Curro sempre està treballant i mai té temps d’estar amb ningú. Un dia es troba en perill i tots els animals acudeixen a ajudar-lo. Aquest castor s’adonarà de la importància de compartir temps amb la resta!

recurso_separadorestrella_tatum

Micaela, una rana ridícula

Micaela, una rana ridícula

Els animals del bosc diuen que Micaela no és bonica. El que passa és que és una granota. Una granota que esdevindrà una heroïna autèntica en salvar els animals xicotets de les gargamelles del llop.

recurso_separadorestrella_tatumCamila, una iguana extranjera

Camila

Camila és una iguana que adora la calor. Viu molt contenta amb els animals del bosc… fins que arriba la tardor. Potser els seus amics, amb el suport dels falciots, l’ajuden a emigrar a la cerca del sol? 

recurso_separadorestrella_tatumMargarita, una urraca avariciosa

Margarita

Margarita recull objectes brillants amb l’únic afany de reunir un tresor. Els animals la visiten, però ella els fa fora i es queda a soles. El dia de la festa del bosc, la garsa Margarita aprén una lliçó de generositat en decidir compartir el seu tresor per a gaudir-lo amb les seues amigues i amics. recurso_separadorestrella_tatum

Rómulo, un lobo solitario

Rómulo, un lobo solitario

Rómulo és un llop xicotet que va créixer a soles, espantant el veïnat. Un ramat el convida a acompanyar-los, però ell no ho accepta. Poc després, s’adona de la importància de compartir i els busca per a gaudir de la vida en comú. 

recurso_separadorestrella_tatum

Rocío Antón (Aranda de Duero, 1964) i Lola Núñez (Madrid, 1961) són amigues, autores prolífiques de llibres destinats al públic infantil i juvenil i formen un tàndem literari de renom des de fa vint-i-sis anys. Alguns caps de setmana expliquen contes per a infants i grans i han escrit a quatre mans la col·lecció Cuentos del viejo roble. També són les autores de les col·leccions Bons de conte (Baula) i Dolents de conte (Baula), així com de Los casos de Sherlock Tópez (Edelvives), el conegut talp detectiu. 

 

Paz Rodero (Salamanca, 1957) és il·lustradora, animadora, escriptora i llicenciada en Dret. Ha il·lustrat més d’un centenar de llibres i desenvolupa projectes editorials, d’il·lustració i disseny gràfic, així com jocs i vídeos educatius tant a Espanya com per a editorials d’Europa, Àsia i Amèrica.