Cabecera lector

Personalitza la lectura dels teus estudiants amb el Lector Immersiu de Microsoft

22-01-2024

A l’hora de posar en marxa totes les estratègies i mètodes que formaran part del procés d’aprenentatge de l’alumnat, és necessari atendre les diferents peculiaritats que té, també d’aquell amb necessitats educatives especials. El Lector Immersiu t’ofereix la possibilitat de dur a terme un ensenyament més individualitzat i, per tant, molt més eficaç i significatiu.

Ta-tum et proposa la lectura com una tasca fàcil i accessible a tota la classe, també a alumnes que puguen tindre dificultats específiques per a focalitzar i mantindre l’atenció o que tinguen una discapacitat visual o auditiva. El Lector Immersiu podrà formar part del programa de reforç que l’estudiant requerisca, així com dels diferents entrenaments cognitivoconductuals necessaris perquè tinga un desenvolupament acadèmic i personal complet.

Com funciona el Lector Immersiu?

El seu funcionament és molt senzill i intuïtiu; activa’l en l’angle superior dret del llibre i la pàgina on comences la lectura. El reconeixeràs de seguida.

Lector1

L’objectiu és regular tots aquells paràmetres que consideres necessaris per a fer que l’activitat lectora resulte tan còmoda com siga possible.

Totes aquestes funcions permeten focalitzar l’atenció en la lectura: fer un contrast de colors; pautar les línies; incrementar l’espai entre les frases i les síl·labes, així com les lletres, la grandària i la font del text.

lec2

És totalment necessari atendre tasques específiques per a desenvolupar l’atenció. El Lector Immersiu es converteix, per això, en un material actiu, diferent i nou per a la classe, ja que mitjançant diferents estímuls poden reforçar i desenvolupar els hàbits per a aconseguir-ho. També facilita la lectura a aquells estudiants que encara no controlen la nostra llengua o que s’han incorporat de manera tardana al sistema educatiu espanyol, ja que disposa de traduccions en més de 40 idiomes.

L’associació d’imatge i paraula és realment important a l’hora de fer avanços en l’educació literària i en l’adquisició de l’hàbit lector. Es desenvoluparà a través del diccionari d’imatges que aquesta eina ofereix; representa algunes paraules del llibre per a treballar també l’adquisició de vocabulari.

Des de Ta-tum desitgem garantir que tots els estudiants tinguen l’oportunitat de gaudir d’una experiència lectora inclusiva i enriquidora. Coneix més sobre el funcionament d’aquesta eina i descobreix com pot canviar la forma en què el teu alumnat aborda la lectura.