Lectura inclusiva! Integrem el Lector Immersiu de Microsoft en Ta-tum

29-05-2023

En Ta-tum ens comprometem a oferir-te eines innovadores que faciliten l’ensenyament i l’aprenentatge. Per això, posem a la teua disposició el Lector Immersiu de Microsoft en els nostres llibres digitals. La incorporació d’aquesta eina és un gran avanç en la nostra missió d’oferir una experiència de lectura inclusiva i adaptada a la diversitat del teu alumnat, independentment de la seua edat o el seu nivell lector.

Aquesta poderosa eina millora la velocitat de lectura i la comprensió lectora de la totalitat dels teus estudiants, al mateix temps que ajuda els nous lectors a adquirir confiança. A més, proporciona assistència a aquells estudiants amb diferències d’aprenentatge com la dislèxia mitjançant solucions de descodificació de textos.

Des d’ara, tu i els teus estudiants podeu utilitzar aquesta eina en llegir qualsevol dels llibres digitals disponibles en la plataforma, encara que depenent de l’idioma de la lectura estaran disponibles unes funcionalitats o unes altres. És molt senzill! Només cal obrir el llibre, fer clic en la pantalla perquè es despleguen les opcions de la interfície de lectura i, finalment, prémer la icona situada en la part superior dreta.

Entre les seues funcionalitats destaca la lectura en veu alta de paraules o paràgrafs complets en diversos idiomes, disponible en la icona «Play» en la part inferior de la pantalla. Tria la velocitat de la narració i la teua preferència de veu (femení o masculí).

Si vols escoltar la pronunciació d’una paraula, només has de seleccionar-la i fer clic en la icona corresponent. En fer això, en molts termes, es mostraran pictogrames per a il·lustrar el concepte. D’aquesta manera, la lectura resulta més accessible.

Des del menú «Preferències de text» pots personalitzar l’aparença dels textos: la grandària, la tipografia, l’interlineat i el color del fons.

El Lector Immersiu també incorpora «Opcions de gramàtica», que permeten separar les síl·labes, així com destacar elements de l’oració, com verbs, adjectius o substantius, amb diferents colors, la qual cosa facilita la identificació i comprensió de l’estructura oracional.

Finalment, podràs utilitzar les «Preferències de lectura» per a configurar un focus de línies visibles que ajudarà a fixar l’atenció en una, tres o cinc línies de text. A més, podràs activar la traducció a diversos idiomes, per paraula o de tot el document.

Des de Ta-tum desitgem garantir que tots els estudiants tinguen l’oportunitat de gaudir de la seua experiència de lectura inclusiva i enriquidora. Aprofita aquesta nova eina i descobreix com el Lector Immersiu de Microsoft pot transformar la manera en què el teu alumnat aborda la lectura i els idiomes en Ta-tum!