Més llibres, noves possibilitats! Així creix la biblioteca Ta-tum!

20-05-2022

Notícia? Supernotícia!

La biblioteca de Ta-tum dona la benvinguda a quatre col·leccions molt especials (en castellà): Cuentos del viejo roble, Los casos de Sherlock Tópez, Miranda i Ojos de medianoche. Aquests trenta nous llibres no compten, a priori, amb casos associats a la lectura. Ara bé, la incorporació d’aquest fons editorial facilita l’adaptació de l’activitat lectora a les necessitats de la teua classe i permet personalitzar l’itinerari lector de manera individual o grupal. Es multipliquen, per tant, els usos d’aquesta biblioteca, cada vegada més enriquida, i les seues possibilitats. Vols conéixer-les? Ací tens algunes idees!

Fomentar la identitat lectora: ja siga per a aprendre més sobre un tema o entretenir-se, cada estudiant pot explorar el fons editorial de Ta-tum i així crear un camí propi que assente els seus gustos o permeta descobrir nous interessos.

Llegir en veu alta: es tracta d’una pràctica molt recomanada en totes les edats. La lectura d’un capítol o fragment cada dia crea un clima de calidesa a la classe, amplia el canal informatiu de la història —la qual cosa resulta molt beneficiosa per a l’alumnat amb dificultats per a la lectura individual— i crea la curiositat suficient per a animar a la relectura.

Utilitzar la biblioteca en diferents assignatures: com bé deia Gianni Rodari «es pot entrar en la realitat per la porta principal o colar-s’hi —és més divertit— per una finestra». La ficció permet acostar-se o indagar en un tema des d’un lloc atractiu, poc convencional, que enriqueix la condició multidisciplinària del coneixement.

 

Crear activitats imaginatives que afavorisquen diferents competències. Proposa al teu alumnat reptes relacionats amb l’escriptura creativa, la cerca d’informació, la dramatització, etc.

Aprofundir en els interessos de l’alumnat: la biblioteca virtual pot convertir-se en una gran aliada per als qui manifesten curiositat per un tema determinat.

Calmar l’apetit literari: en totes les classes hi ha persones extraordinàries que més que llegir, devoren. En aquest sentit, les noves obres ofereixen excel·lents alternatives d’oci per a aquelles hores lliures o temps d’espera, mentre la resta de la classe acaba una activitat.

Llegir per plaer: perquè sí, per a sentir el gust de viure en una altra dimensió, gaudir amb els personatges i ampliar el somriure a mesura que es passen les pàgines. 

Ja pots descobrir aquestes col·leccions en Ta-tum:

Cuentos del viejo roble

Sis títols recomanats per a primers lectors. 

Amb lletra lligada i pictogrames.

recurso_separadorestrella_tatum

Los casos de Sherlock Tópez 

Sis títols recomanats per a primers lectors.

Amb lletra lligada i pictogrames. Inclou locucions per a escoltar les històries.

recurso_separadorestrella_tatum

Miranda

Quinze títols recomanats a partir de 8 anys.

recurso_separadorestrella_tatum

Ojos de Medianoche

Tres títols recomanats a partir de 10 anys.

recurso_separadorestrella_tatum

Significa açò que mai hi haurà casos associats a aquestes lectures? Clar que no! En el catàleg «Llibres», al costat de cada lectura trobaràs el botó «Votar». Si t’interessa que elaborem una proposta didàctica, no dubtes a prémer-lo! No apareixerà un cas per art de màgia, però ens farà saber que t’agradaria comptar amb aquest recurs. 

Explora, llig i gaudeix de les noves possibilitats que t’ofereix la biblioteca de Ta-tum. Serà un viatge tan únic com inoblidable. Bon camí, bona lectura.