Página principal VAL

Top 5 de funcionalitats de Ta-tum que potser no coneixes

16-02-2024

Creus que estàs aprofitant tots els recursos que ofereix Ta-tum? Ací tens el nostre top 5 de funcionalitats que fan d’aquesta plataforma un lloc pràctic i motivador tant per al teu alumnat com per a tu.

1. Crea la teua pròpia classe

A l’hora d’organitzar el teu alumnat per a començar a treballar és important que tingues en compte que podràs crear les teues pròpies classes, tantes com vulgues, un fet que et permetrà treballar fins i tot per racons.

Et recordem com pots fer-ho: en l’angle inferior dret de la teua pàgina principal trobaràs el botó «Crea classe»; ací podràs posar-li nom, triar el nivell educatiu que corresponga, personalitzar la foto de la classe i afegir-hi els detectius.

 

2. Crea i assigna les teues pròpies medalles

L’adquisició de medalles i recompenses, a mesura que els estudiants van avançant en la resolució del cas del llibre que treballen, és, sens dubte, un element molt motivador per a ells.
Si vols, pots augmentar-ne la quantitat en la pestanya «Es busca». Quan hages activat l’edició en l’angle superior dret, tan sols hauràs d’anar a la secció de medalles, allí podràs afegir i personalitzar la puntuació, afegir-hi una descripció i triar la que més t’agrade.
Per a assignar-la, obri aquella indagació a la qual desitges associar-la i publicar-la.

MEDALLA-

 

3. Secció d’imprimibles: motiva el teu alumnat

Un altre gran element motivador dins de Ta-tum és la secció d’«Imprimibles»: aporten reconeixement després d’acabar un cas i estimulació a l’hora de treballar els següents.

sección imprimibles

 

4. Vídeos de presentació i final

Saps que des de la teua classe pots accedir als nostres vídeos de presentació i final? L’objectiu que tenen és submergir el teu alumnat en el món detectivesc i contextualitzar tots els casos que desitges treballar en classe.

Actualment disposem de quatre episodis:

1. «El misteri del cometa», en què els personatges i els objectes dels llibres han cobrat vida i han escapat a causa d’un estrany fenomen produït pel cometa Halley.

2. En «La maledicció de Nut», en què un antic sarcòfag contenia pergamins que no havien de ser llegits…

3. «Atenció, virus!», en què un virus està atacant els llibres!

4. «Japó gelat!». I així ha quedat, cobert de neu, des que algú va robar el llibre més antic de la història.

Per defecte apareix l’Episodi 1. Podràs seleccionar-ne un altre diferent prement en els tres punts que trobes a continuació del títol, i reproduir-lo en el botó de «Presentació».

Vídeo

 

5. Sol·licita el cas del teu llibre favorit

Pots sol·licitar un cas en la plataforma. Des de la «Biblioteca de llibres», si en selecciones un que desitges treballar en la teua classe i encara no té un cas desenvolupat, trobaràs diverses opcions, una d’elles és «Sol·licita’n el cas».
La plataforma ens ho notificarà, s’escriuran els més votats i es publicaran a la «Biblioteca de casos».

 SOLICITAR CASO