Ta-tum NOVETATS en majúscula

NOVETATS en majúscula!

04-02-2022

Ta-tum està en constant evolució, per això ens encanta que ens envieu suggeriments per a continuar millorant la plataforma. Necessitem la vostra ajuda per a crear una comunitat cada vegada més inclusiva. Entre les vostres observacions, hem trobat una GRAN proposta: incloure en la nostra interfície de lectura una tipografia en majúscules.

 

Ta-tum NOVETATS en majúscula!

Llegir en Ta-tum és una experiència única i personalitzada, així que la nostra interfície de lectura amplia les seues possibilitats: des d’augmentar o reduir la grandària del text, fins a usar diferents temes que modifiquen l’aparença dels llibres digitals, passant per seleccionar el tipus de lletra. Ara, aquesta nova tipografia en majúscula obri una porta més als qui es troben fent els seus primers passos amb les lletres, a qui llig fluidament però li agrada fer-ho en majúscules o a qui li resulta una mica més fàcil accedir a les històries d’aquesta manera. 

Recordes on estan totes aquestes opcions? Fem una ullada ràpida a qualsevol de les nostres lectures. En primer lloc, tria el llibre que vols llegir i fes clic en el botó «Llig llibre». Si estàs utilitzant l’aplicació hauràs de baixar-te’l primer; si accedeixes des del navegador, observa que el llibre s’obrirà en una pestanya nova.

Ara, fes clic sobre la pàgina del llibre i apareixeran unes bandes en la part superior i inferior de la pantalla. Recorda: la barra inferior mostra l’avanç en la lectura, i la superior, les opcions de personalització del text, el punts de lectura i el registre d’activitat en el llibre. 

 

Ta-tum NOVETATS en majúscula!

 

Fes clic en la icona «T per a desplegar el menú en què trobaràs:

  • Un cursor per a augmentar o reduir la grandària del text: mou-te per a la barra cap a l’esquerra o la dreta per a modificar la grandària de la lletra.
  • Un selector de tipografies: obri el desplegable amb els set tipus de lletra i tria el que preferisques.
  • Una galeria de temes: aquests canvien tant el color del fons com el de la lletra per a adaptar-se a les diferents necessitats de visió o moments del dia. 

Així de senzill, no és genial? Anima el teu alumnat a personalitzar les lectures en funció dels seus gustos i les seues necessitats, segur que els encanta!

Vols recordar la resta d’opcions de la interfície de lectura de Ta-tum? En aquest videotutorial pots veure com funciona.

Què et sembla? Saps ja com ho utilitzaràs? Se’ns ocorren un munt d’idees, no sols de reforç sinó també per a plantejar nous reptes als lectors i lectores més àvids de l’aula.