Les lectures preferides dels estudiants de Secundària

16-01-2023

Et presentem els llibres més llegits pels estudiants d’ESO en la plataforma. Un avançament: aquesta llista està plena de misteris! Segur que et donarà idees per a explorar a fons la Biblioteca Ta-tum.

 

A PARTIR DE 12 ANYS

Niñato entrometido

 

 

Text: Alfredo Gómez Cerdá
Col·lecció: Alandar

 

Aquesta novel·la d’intriga i misteri compta amb una trama absorbent que ajuda els adolescents a decidir sobre el seu futur professional. A més d’emocionant, és una lectura molt útil! La vocació del protagonista, dividida entre la professió de la mare policia i el pare artista, pot ajudar a fer que els lectors s’enfronten a sentiments d’inseguretat i indefinició respecte als seus plans professionals futurs.

recurso_separadorestrella_tatum

Sala de conflictos

Text: Jordi Sierra i Fabra
Col·lecció: Alandar


Els joves protagonistes d’aquesta ficció han d’assumir una gran responsabilitat: ser conseqüents amb les seues paraules. Assisteixen a una sessió a la Sala de conflictes del seu institut i han de resoldre una disputa entre dos alumnes per un telèfon mòbil. Els adults no hi participen i és el grup mateix de joves el que ha de resoldre l’incident. Serà clau la visió que aporte cadascun sobre el que ha passat!

Aquesta sessió destapa problemes de convivència, humiliacions i temors amagats, i demostrarà que, més prompte o més tard, la veritat s’acaba imposant.

recurso_separadorestrella_tatum

El agujero de Walpurgis

Text: Ronaldo Menéndez
Col·lecció: Alandar

 

Hi ha molt de misteri en aquesta intriga sobre un aterridor sanatori abandonat on, a més, afloren tots els sentiments que bullen durant l’adolescència. La por a la mort, l’amor, la traïció o el sentit de l’amistat apareixen entrellaçats amb l’enigmàtica trama.

recurso_separadorestrella_tatum

Prisioneros de lo invisible

Text: Rosa Huertas
Col·lecció: Alandar

 

Aquesta novel·la per a adolescents té tots els elements d’una genuïna novel·la de misteri: des del pupitre de la seua classe, Penny té visions estranyes d’un edifici abandonat. Deu ser víctima d’un encanteri? Al costat de Quique, el seu nou company, intentarà descobrir el que hi ha darrere d’uns successos tan misteriosos i fantasmals.

recurso_separadorestrella_tatum

El Ojo del Inca (també disponible en valencià)

Text: Natalia Alonso
Col·lecció: Alandar

 

Els lectors d’aquesta emocionant narració recorreran els paisatges més recòndits de Bolívia i el Perú per a descobrir els secrets d’una cultura mil·lenària. Un prestigiós antropòleg desapareix quan decideix conéixer més sobre l’antiga cultura huatacachi. Els seus fills, amb ajuda d’un xaman del poblat i del seu fum místic, es proposen descobrir-ne el parador…

recurso_separadorestrella_tatum

La cueva del Toloño

Text: Pablo Zapata Lerga
Col·lecció: Alandar

 

De nou estem davant una lectura de misteri. Daniel i els seus amics descobreixen les ruïnes d’un monestir a la serra del Toloño, a la ribera de l’Ebre. És el punt de partida d’una fascinant aventura on troben les petjades d’una societat secreta.

recurso_separadorestrella_tatum

Lazarillo de Tormes

Text: Anònim 
Col·lecció: Clásicos Hispánicos

 

Amb aquest anònim narrat en primera persona i d’estil epistolar, els joves descobreixen l’obra precursora de la novel·la picaresca.

Com les 15 obres de la col·lecció «Clásicos Hispánicos» de Ta-tum, aquest llibre narrat des de la ironia, inclou una introducció que ofereix informació del context literari i una llista d’activitats. L’objectiu és acostar als estudiants, de manera amena i atractiva, les grans obres clàssiques espanyoles.

recurso_separadorestrella_tatum

A PARTIR DE 14 ANYS

Asesinato en la Biblioteca Nacional

Text: Luisa Villar Liébana
Col·lecció: Alandar

 

Aquest títol encapçala el rànquing dels més llegits per l’alumnat major de 14 anys. Està ple de misteri i investigacions! Els lectors acompanyen en les seues indagacions María, una jove que es troba cobrint unes conferències a la Biblioteca Nacional i presencia un intent d’assassinat d’un ponent: l’escriptor Ernest Buck. Un comissari present a la sala s’encarregarà d’aclarir les incògnites del cas, però ella també farà les seues pròpies troballes.

recurso_separadorestrella_tatum

Tuerto, maldito y enamorado

Text: Rosa Huertas
Col·lecció: Alandar

 

Aquesta novel·la de misteri va obtindre el premi de Literatura Juvenil Alandar el 2010.

Tot canvia en la vida de l’espantadissa Elisa quan decideix ajudar la seua germana en un treball de Literatura. Descobreix que, darrere de les prestatgeries de la biblioteca de l’institut, habita un espectre tort sobre el qual recau una terrible maledicció. Només ella podrà alliberar-lo! Però haurà de resoldre un enigma i revelar una història d’amor amagada en la vida de Lope de Vega. L’aventura està servida en aquesta història fantasmagòrica!

recurso_separadorestrella_tatum

Rimas y leyendas 

Text: Gustavo Adolfo Bécquer
Col·lecció: Clásicos Hispánicos

 

I, finalment, un altre títol de la col·lecció «Clásicos Hispánicos» tanca aquest top ten de lectures. Aquesta obra de Gustavo Adolfo Bécquer proposa, d’una banda, un conjunt de poesies romàntiques i, de l’altra, narracions fantàstiques amb una certa dosi de misteri. I compta amb una introducció i unes activitats complementàries amb les quals l’alumnat coneixerà el context i les característiques de la literatura del Romanticisme. 

recurso_separadorestrella_tatum

T’ha resultat interessant la llista? Doncs n’hi ha més! També hem recopilat les lectures preferides de la xicalla d’Educació Primària i dels majors de Primària. Esperem que t’animes a explorar tots els prestatges de la Biblioteca Ta-tum!