Els llibres més llegits en Ta-tum pels majors de Primària

16-01-2023

Esperem que aquesta llista que compartim amb tu et resulte molt útil: els deu llibres més llegits per l’alumnat dels últims cursos de Primària durant l’any 2022. Confiem que et donen moltes idees per a explorar a fons la Biblioteca Ta-tum i descobrir nous títols recomanats per a aquestes edats.

 

A PARTIR DE 8 ANYS

El extraño caso del Castillo Billinghurst

Text: David Fernández Sifres
Il·lustració: Albertoyos
Col·lecció: Escuela de detectives Avante

 

El primer títol de la trilogia de l’Escuela de detectives Avante encapçala la llista! En aquesta escola futurista i tan especial es formen els millors i més intrèpids detectius de tots els temps. El suspens i l’aventura estan assegurades amb aquesta colla de detectius! Cada membre compta amb una habilitat sorprenent, però la seua principal fortalesa és el treball en equip.

Áxel, Zinca, Oto, Ciro i Helena acaben d’arribar i s’enfronten a la seua primera missió: trobar al lladre de les set pedres precioses més cares del món. Per a això, hauran d’arribar al castell Billinghurst, on descobriran estranys autòmats, un ornípter i els sospitosos d’una aventura inoblidable.

recurso_separadorestrella_tatum

El monstruo y la bibliotecaria (també disponible en valencià).

Text: Alfredo Gómez Cerdá
Il·lustració: Carmen Queralt
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Blava

Aquesta és la història d’un monstre a Albacete. Has llegit bé, a Albacete! El protagonista és un monstre monstruós normal i corrent que viu en aquesta ciutat perquè li encanten els seus hiverns. Si no fora per la calor de l’estiu… ni tan sols pensaria en l’Antàrtida. Fins que un dia molt calorós, buscant un lloc fresquet, de sorpresa descobreix un lloc ple de llibres que li canvia la vida.

recurso_separadorestrella_tatum

Mima, Robot y el Libro mágico

Text: Montserrat Galícia
Il·lustració: Ona Caussa
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Blava

 

Una novel·la que guarda en les seues pàgines una història màgica d’aniversari. Mima viu amb Robot en una cabanya de la ribera del riu. La seua vida és molt tranquil·la fins que arriba el dia en què compleix nou anys. L’endemà al matí, emprendrà un viatge amb barca, riu amunt, amb Robot, l’oncle Onofrio i la seua gossa Boleta. En el seu equipatge porta una cosa molt especial: el llibre màgic que li han regalat!

recurso_separadorestrella_tatum

El día que me comió un león

Text: Sara Fernández
Il·lustració: Gemma Palacio
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Blava

 

Aquesta història narra amb humor la pèrdua de la innocència en el pas de la infància a l’adolescència. A més, revalora la importància de mantindre viva la fantasia, sense que importe l’edat que es tinga.

La vesprada prèvia a la nit de Reis, Ana (adolescent) i Mateo (de nou anys) es queden amb el seu avi. Ell els conta que, quan tenia l’edat de Mateo, va tractar d’esbrinar si els Reis d’Orient existien i va iniciar un increïble viatge per a tractar d’entregar-los la seua carta en mà. Serà certa l’aventura de l’avi, per molt fabulosa que resulte?

recurso_separadorestrella_tatum

Juanita

Text: Itziar Miranda i Jorge Miranda
Il·lustració: Thilopía (Lola Castejón)
Col·lecció: Miranda

 

En el top ten no podia faltar un títol de la Col·lecció Miranda; Juanita, que narra la història de Joana I de Castella. Una xiqueta que va viure una vida apassionant fa cinc segles, però a la qual els seus pares, els Reis Catòlics, li van fer un regal inesperat: un nóvio. Ella hauria preferit un cavall o un autògraf de Cristòfor Colom, no obstant això, quan el va conéixer es va enamorar bojament d’ell…

La col·lecció Miranda connecta el present d’una curiosa xiqueta de huit anys amb la biografia de grans dones de la ciència, l’art i la cultura com Eva Perón, Frida Kahlo, Billie Holiday, Jane Goodall o Emily Brontë. Pots trobar els 14 títols d’aquesta col·lecció a la Biblioteca Ta-tum!

recurso_separadorestrella_tatum

A PARTIR DE 10 ANYS

Martín, rey de los monos

Text: Pedro Mañas
Il·lustració: Beatriz Castro
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Verda

 

Encapçalant la llista dels llibres més llegits per xiquets i xiquetes a partir de 10 anys, trobem una narració plena d’humor on l’abusador de la classe aprén una gran lliçó.

El seu protagonista, un xiquet rebel i abusador, acaba transformant-se i empatitzant amb els companys a qui maltractava. I com ocorre? Tot comença quan cau al fossat d’uns babuins i no té més remei que intentar sobreviure quinze dies entre un hostil grup de mones que intenta fer-li la vida impossible.

recurso_separadorestrella_tatum

El Club de los Solitarios

Text: Pilar Lozano Carbayo
Il·lustració: Laura Catalán
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Verda

 

Aquesta novel·la consciencia els xiquets i les xiquetes sobre els riscos i la renúncia que han d’afrontar les persones migrants.

Jamal i Amir coneixen el joc de la supervivència. Els l’han ensenyat els seus pares per a saber fugir d’una situació perillosa. Però, serà suficient per a viatjar des de l’altre extrem del Mediterrani fins a Espanya? La situació sembla molt complicada. El que no sospiten és que no estan tan sols com es pensen i que el Club dels Solitaris de la Vesprada acudirà a ajudar-los.

recurso_separadorestrella_tatum

Guille y el equipo Cascarria

Text: Manuel Rodríguez Rodríguez
Il·lustració: Santy Gutiérrez
Col·lecció: Ala Delta – Sèrie Verda

 

La història perfecta per a abordar en classe, o a casa, un tema tan delicat com el bullying. La vida de Guille canvia completament quan els seus pares decideixen mudar-se de casa i ha d’adaptar-se a la nova situació: una escola diferent i altres amics. El que menys s’espera és que Fede, el pinxo de la classe, la prenga amb ell. I pitjor encara: que els seus companys accepten amb resignació les seues humiliacions. Però tot té un límit i Guille decideix no fer-ho i posa en marxa un pla.

recurso_separadorestrella_tatum

El caballero Don Quijote

Text: Miguel de Cervantes
Il·lustració: Xan López Domínguez
Col·lecció: Adarga

 

Les aventures del gentilhome més conegut de la literatura universal no podien faltar en aquesta llista! Es tracta d’una adaptació per a públic infantil d’alguns dels episodis més fascinants de l’enginyós Quixot i el seu fidel escuder Sancho Panza.

Una forma amena i divertida de portar aquesta gran obra de la literatura espanyola i els seus famosos personatges a les aules de Primària!

recurso_separadorestrella_tatum

Ojos de Medianoche (I). Los seres sin sombra

Text: Daniel Hernández Chambers
Il·lustració: Antonio Lorente
Col·lecció: Ojos de Medianoche

 

La primera novel·la de la trilogia Ojos de Medianoche també és una de les favorites. Aquesta fantasia èpica té tots els elements per a fascinar al públic adolescent: èpica, màgia i un protagonista que, malgrat les adversitats, mai es dona per vençut!

El jove Crey, després de quedar orfe, ha d’anar a viure a la Vall del Nalcar amb el seu oncle, un antic cavaller del rei reconvertit en artesà del vidre. Encara no pot sospitar que el destí li ofereix una primera missió molt especial. Mentrestant, una poderosa i nova amenaça d’origen màgic plana sobre la Vall.

Les tres aventures també estan disponibles en anglés i català.

recurso_separadorestrella_tatum

Si us heu quedat amb ganes de més, també hem preparat la llista de les lectures preferides de la xicalla d’Educació Primària i dels estudiants de l’ESO. No us en perdeu cap!