vale_privilegio_01_VAL

Coneix els vals de privilegi Ta-tum!

08-04-2021

Ta-tum compta amb aquest imprimible per a gamificar a l’aula: els vals de privilegi. Entrega’ls al teu alumnat per a animar-lo a llegir i recompensar els bons resultats. Descarrega i imprimeix aquests vals i dinamitza les teues sessions de lectura. 

Ja saps que la gamificació educativa és fonamental a les aules. Explica a classe què són els nous vals de privilegi de Ta-tum perquè hi mostren interés i es convertisquen en els teus aliats. Amb aquest sistema de recompenses la motivació dels alumnes està assegurada. Veuràs que quan van aconseguint èxits i s’adonen del seu progrés, s’impliquen més en la lectura.

Amb aquestes targetes els profes doneu als alumnes recompenses per l’actitud, el progrés, l’interés… Cada val de privilegi concedeix un benefici a qui el rep. Estan inspirats en els personatges de la prestigiosa Escola Avant: Zinca, Àxel, Oto, Helena, Cirus, Aristide i la Professora Taffeine. Per exemple, el val de Zinca permet posar o escoltar música durant el temps de lectura a classe. En canvi, amb el de la Professora Taffeine concediu un dia extra per a resoldre les tasques de lectura.

 

vale_privilegio_02_VAL

 

Alguns privilegis s’han pensat per a fomentar el gust i el gaudi per la lectura, d’altres per a afavorir la lectura compartida i d’altres per a facilitar la resolució de les indagacions als detectius. Però, atenció, comptem amb un val de privilegi especial. Amb aquest pots oferir qualsevol altra recompensa que imagines al teu alumnat. Ací van algunes idees per a traure-li partit: fer un dibuix sobre un llibre que agrade a l’estudiant que l’haja aconseguit, triar el següent llibre de lectura o recomanar el seu llibre a una altra persona. Ens encantarà saber quins beneficis prepares per a la teua classe. Explica’ns-ho! #TatumEdelvives #lecturagamificada

Com funcionen els vals de privilegi Ta-tum? Pots entregar un val de privilegi quan els teus alumnes aconsegueixen totes les medalles d’un cas, quan arriben a un nombre de punts determinat, quan acaben de llegir un llibre… També pots emprar-los com a elements de motivació amb aquells que més els costa llegir o fer les activitats. Quan l’alumne o l’alumna vol gaudir del privilegi el gasta, és a dir, et torna el val, que passa a estar disponible per a la resta de la classe.

T’animem a utilitzar aquest recurs amb flexibilitat i que valores la importància que siguen un estímul i un reconeixement per a tots, en funció de les seues necessitats i de les circumstàncies particulars.

n02_n02_vale_privilegio_03_VAL

On puc descarregar-los? Trobaràs aquest recurs en el botó Imprimibles de cadascuna de les teues classes.

Recorda: si no veus els nous recursos imprimibles és possible que necessites esborrar la memòria cau (cache).