n06_lecturas_cabecera_CAS

Les lectures més refrescants!

15-06-2021

Sempre hi ha temps per a un bon llibre i se’n pot gaudir de la lectura en qualsevol lloc. 

Ta-tum us ho posa molt fàcil! No sabeu quin títol triar? Us en proposem alguns.

n06_cubiertas_recomendaciones_VAL

recurso_separadorestrella_tatumEl barranc de l´Encantada

Text: Alícia Casanova
Il·lustradora: Raquel Sánchez Pros
Col·lecció: Terra de Llegendes
Edat recomanada: primers lectors

n06_Captura-Barranc-Encantada_-VAL

La nit de Sant Joan, tres amics de la vila de Planes s’internen al barranc de l’Encantada. Volen trobar una misteriosa donzella que apareix pels tolls del barranc perquè els concedisca els seus desitjos. Però compte! La bella i misteriosa donzella no és el que sembla… Els tres amics corren un gran perill.

Els joves lectors no sols podran gaudir de la lectura del llibre i de la resolució de les activitats, sinó que a més s’hi inclou un codi QR que porta a diferents versions de la llegenda narrades per Carles Cano.

recurso_separadorestrella_tatumQui ha matat el meu peluix?

Text: Miguel Alayrach
Il·lustradora: Ana Zurita
Col·lecció: Albades Lletra Lligada
Edat recomanada: primers lectors

n06_Qui-matat-peluix_-VAL

Eva és una xiqueta molt molt valenta que, un matí qualsevol després d’alçar-se del llit, es troba amb un succés terrible ocorregut al racó de la seua habitació: el seu os de peluix preferit ha sigut assassinat… Però, qui ha pogut cometre un crim tan malvat? Sense perdre un minut, la xicoteta Eva es transforma en la gran detectEva, una genial investigadora que buscarà totes les pistes possibles per a descobrir el verdader culpable i resoldre el cas amb èxit. Ho aconseguirà?

Especialment recomanat per als menuts i menudes a qui els agrada resoldre misteris. En lletra lligada i amb unes il·lustracions molt divertides.

recurso_separadorestrella_tatumEl primer vol de la bruixeta Tornassol

Text: Pep Castellano
Il·lustradora: Ana Zurita
Col·lecció: Albades Sèrie Blava
Edat recomanada: a partir de 8 anys

n06_Primer-Vol-Bruixeta_-VAL

Marta Tornassol encara no té el carnet de bruixa per a volar amb la granera. Ella està convençuda que tot és culpa de la seua mestra, però tractarà de fer el possible per a poder volar coste el que coste. Un dia, al poble apareix un mag molt estrany vestit de blanc que aconsegueix convéncer tothom que les aspiradores són molt més còmodes per a volar que les graneres. I, a partir d’ací, la cosa s’enreda i Marta Tornassol haurà de posar en pràctica el seu primer vol.

Els joves lectors i lectores mai tornaran a veure les bruixes de la mateixa manera. Recomanat per als amants de les aventures i la fantasia, molt útil també per a treballar valors com ara la confiança en un mateix i la solidaritat.

recurso_separadorestrella_tatumQuestim-Aton

Text: Enric Lluch
Il·lustrador: Javier Lacasta
Col·lecció: Albades Sèrie Verda
Edat recomanada: a partir de 10 anys

n06_Questim-Aton_-VAL

Quan Seref-araó aconsegueix arribar al tron d’Egipte, es posa mans a l’obra i comença la seua revolució. Però no ho tindrà fàcil: els enemics l’assetgen i els grans sacerdots s’oposen a les seues noves idees. Questim-Aton arreplega, en clau d’humor, els fets més importants de la vida d’Akhenaton, el faraó més polèmic de l’Antic Egipte, que va voler canviar la religió, l’art i la societat en general.

Una novel·la especialment recomanada per als amants de la història, que fins i tot serveix de complement per a tractar continguts a l’aula de l’antic Egipte. I, naturalment, plena de l’humor tan característic d’Enric Lluch.

recurso_separadorestrella_tatumLa ciutat aèria

Text: Jordi Colonques
Il·lustradora: Vero Navarro
Col·lecció: Albades Juvenil
Edat recomanada: a partir de 12 anys

n06_La-ciutat-aeria_-VAL

Una novel·la que et traslladarà a una ciutat atapeïda, asfixiant, com un formiguer, en un possible futur en què regnen la contaminació i les injustícies. Enmig d’aquest panorama, Ekon i els falciots mantenen encara l’esperança de poder-se ajudar els uns als altres.

Ideal per a joves lectors i lectores amants de les històries de ciència-ficció i les distopies. Especialment recomanat per a reflexionar sobre els problemes de la nostra societat contemporània i les conseqüències que aquests poden tenir.

recurso_separadorestrella_tatum25 de maig

Text: Isa Romero
Col·lecció: Albades Juvenil
Edat recomanada: a partir de 12 anys

n06_25-maig_-VAL

Alacant. 25 de maig de 1938. Maria de la Serra, com tants altres foscos dies, es vist amb la roba del seu marit desaparegut i es dirigeix a l’hospital on, en temps de guerra, és tan necessària la seua ajuda com a pediatra. Allí Maria coneixerà una xiqueta menuda molt especial i l’ajudarà a viatjar per un món de somnis on haurà de trobar dues coses molt importants que ha perdut: el seu germanet i també, el seu nom. Alhora, hauran de fer front a un urgent problema: la xiqueta, ferida al bombardeig, ha perdut la memòria… i podria perdre, fins i tot, la vida.

Una lectura indispensable per a conéixer la història recent d’Alacant, però amb un caire de fantasia capaç de convertir un episodi dramàtic en un conte ple d’esperança. Resulta idoni per a treballar continguts històrics, però també les emocions.