n04_japon_01_VA

Descobreix el final de "Japó gelat!"

10-05-2021

S’acosta la fi del curs. Han llegit molt els teus alumnes? Per favor, dis-nos que han pogut rescatar els personatges dels llibres com els havien demanat els detectius en l’inici de l’episodi Japó gelat!

En el capítol final, que ja està disponible, podreu esbrinar com han tornat els personatges als llibres gràcies a Àxel, Zinca, Aristide, Helena, Oto i Cirus, i, per descomptat, l’ajuda dels lectors i les lectores. Descobrireu també per què la Terra s’estava congelant i coneixereu La història de Genji. A més, al final del vídeo, Àxel ens dona un consell per a ser bons investigadors i investigadores. En què consistirà la seua recomanació?

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Els episodis Ta-tum són històries formades per un capítol inicial i un capítol final. En disposes de quatre de diferents: El misteri del Cometa, La maledicció de Nut, Atenció, virus! i Japó gelat!

Aquest recurs està indicat per a aquells docents que volen gamificar la lectura a l’aula. El capítol d’obertura, que es pot visionar a l’inici del curs, permet posar en situació els lectors. S’hi explica quin succés estrany ha fet desaparéixer els personatges dels llibres. 

Llavors, cada llibre es converteix en un cas que els teus alumnes hauran de resoldre amb la lectura, superant proves i activitats. Ací comença la missió dels estudiants, ja que els detectius de l’Escola Avant sol·licitaran la seua col·laboració. El vídeo inicial ajuda, així, a motivar els lectors i els involucra en els casos que han de resoldre. 

En el capítol de tancament, pensat per a la fi del curs, els alumnes descobreixen com els detectius de l’Escola Avant, amb l’ajuda dels lectors i les lectores, han resolt el cas. Veritat que és interessant?

En l’episodi Japó gelat! el lladre Indocte ha tornat a aparéixer. En aquesta ocasió, ha furtat la novel·la més antiga de la història: La història de Genji. Arran d’aquest robatori, i sense comprendre per què, la Terra sencera s’ha anat congelant, alhora que els personatges dels llibres han anat desapareixent. Els detectius de l’Escola Avant han demanat ajuda als lectors, els necessiten per a véncer el malvat Indocte. Fes clic ací per a veure aquest episodi i recordar-ne tots els detalls.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Tria una de les quatre històries. Pots utilitzar-ne una de diferent en cadascuna de les classes o la mateixa per a totes, com preferisques. Et recomanem que faces servir un episodi diferent cada curs escolar perquè el teu alumnat descobrisca cada any una història diferent.

Et recordem que tu i els teus alumnes podeu visionar aquests episodis en el botó Presentació de la classe. Com a docent, pots configurar quin vídeo es reprodueix en fer clic en el botó Presentació de cada classe. D’aquesta manera, els teus alumnes podran veure el vídeo sempre que vulguen.

n04_japon_02_VA

Per a canviar d’episodi, fes clic en els tres punts per a desplegar el menú i utilitza les fletxes laterals per a desplaçar-te. Després, selecciona el vídeo de presentació o final de la història elegida i guarda’n els canvis. 

Anima’t a utilitzar aquest recurs i trau el màxim partit a Ta-tum!

n04_japon_03_VA