bodegon_news34-

Ampliem la biblioteca de llibres!

26-03-2024

Arriba la primavera i també les ganes de llegir bones històries. Des de Ta-tum incorporem noves lectures a la plataforma per a cobrir gustos de tot tipus: per als més menuts, una nova entrega dels personatges més llegendaris de les nostres tradicions, però també la introducció de la nova col·lecció d’aventures del jove Sherlock Talpis que, junt amb la seua colla, es posarà a investigar. A més, també trobaràs una història molt tendra sobre la importància de voler-se un mateix. El medi ambient tindrà molta importància en la Sèrie Roja i un segrest molt particular arribarà a la Sèrie Blava per a omplir-la de misteri. El tema de l’assetjament escolar des d’un punt de vista innovador es pot descobrir en la novetat de la Sèrie Verda. I, per a l’ESO, un premi Alandar carregat de dubtes i preguntes que es fan molts adolescents durant aquesta etapa de la seua vida. Si vols aprofundir més en totes aquestes temàtiques, segueix llegint sobre cada novetat en concret. Endavant!

L’home dels nassos
Text: Alícia Casanova
Il·lustració: Paula Zorite
Col·lecció: Terra de Llegendes
Edat recomanada: a partir de 4 anys

HomeNasso

L’home dels nassos no té un nas, ni tres, ni cap, en té tants com dies l’any. Cada dia li creix un nas, que és tan gran com un cabàs. On anirà, on pararà? A Ontinyent van els seus passos. El darrer dia de l’any, el voreu si sou sagaços!
Us agradaria esbrinar si els protagonistes de la història acabant descobrint quants nassos té? Doncs no et perdes aquesta lectura, que a més va acompanyada d’un codi QR amb la narració de Carles Cano.

Cadellet és el millor
Text: Gabriela Keselman
Il·lustració: Natalia Colombo
Col·lecció: Albades Sèrie Taronja
Edat recomanada: a partir de 4 anys

Cadellet

Cadellet anà al zoològic amb la seua mare i es trobà amb molts animals: el lleó, la girafa, el cigne… Tots tenien alguna cosa especial, inclús ell, però Cadellet encara no ho sabia.

El jove Sherlock Talpis en la gruta de les rates penades
Text: Lola Núñez i Rocío Antón
Il·lustració: Lucía Serrano
Col·lecció: Albades Sèrie Taronja
Edat recomanada: a partir de 4 anys

JovenSherlockMurcielagos

En esta nova col·lecció en lletra lligada descobrirem totes les aventures de Sherlock Talpis quan era xiquet. Talpis, junt amb els seus amics de l’escola de detectius, serà capaç de desentranyar qualsevol misteri.

—✭—

La xiqueta arrel
Text: Ariel Andrés Almada
Il·lustració: Patri de Pedro
Col·lecció: Albades Sèrie Roja
Edat recomanada: a partir de 5 anys

nina_raiz_

Des que naixen dins de les flors, els xiquets arrel tenen cura dels seus boscos i els protegeixen. Un dia, de sobte, deixà de ploure i començà una gran sequera. Molt preocupada, la xiqueta arrel va decidir aventurar-se cap a les muntanyes per a esbrinar quin era el motiu de la sequera i buscar-hi una solució.

El bandit i les bessones Mataquín
Text: Oriol Canosa
Il·lustració: Cuchu
Col·lecció: Albades Sèrie Blava
Edat recomanada: a partir de 8 anys

cubierta

Un bandit honorable, una illa plena d’enigmes i dues bessones molt enginyoses són les claus d’aquest divertit llibre ple de documents i pistes que portaran els lectors a resoldre un segrest. La solució es troba entre retalls de periòdics, atestats policials, diaris personals i inclús receptes de cuina vegana. No riure amb aquesta aventura absurda és un delicte.

—✭—

Martí, rei de les mones
Text: Pedro Mañas
Il·lustració: Beatriz Castro
Col·lecció: Albades Sèrie Verda
Edat recomanada: a partir de 10 anys

MartiMones

Martí no deixa mai de burlar-se dels seus companys d’escola, ni tan sols quan visiten el zoològic de la ciutat. Allí, entropessarà i això li jugarà una mala passada: caurà a la fossa dels babuïns i no tindrà més remei que intentar sobreviure quinze dies entre un hostil grup de mones que intentarà fer-li la vida impossible. Però Martí no pensa donar-se per vençut fàcilment!

—✭—

Dos més dos (i altres grans enigmes de la meua adolescència)
Text: José Antonio Francés
Col·lecció: Albades Juvenil
Edat recomanada: a partir de 14 anys

DosMésDos

En la vida, dos més dos no sempre són quatre. I si no que li ho diguen a Dídac: des que Robert va arribar a classe, la seua vida s’afona com les peces de dòmino. Irene ja no vol estar amb ell, el matrimoni dels seus pares travessa una crisi, inclús el futbol l’abandona quan més ho necessita. Tot li ix malament! I el pitjor és que com més tracta d’arreglar-ho, més fica la pota.
Dídac haurà de sortejar tota mena de situacions absurdes per a trobar la resposta als grans enigmes de la seua adolescència… Dos i dos són quatre? No deixes de llegir aquest XXII Premi Alandar 2023.

—✭—

Esperem que aquesta nova selecció us haja agradat molt! A partir del mes d’abril, gaudeix de les novetats de Ta-tum i escull el títol que més et cride l’atenció!