Ta-tum Crea tu propio caso

Un cas a mida!

19-11-2021

En l’article Crea el teu primer cas  es desvelaven tots els secrets dels casos disponibles a Ta-tum. Ara volem anar un pas més enllà i mostrar-te com editar-los i com crear els teus propis casos. Busques personalitzar l’experiència lectora del teu alumnat? T’agradaria adaptar els casos a les seues necessitats, gustos i interessos? Què et semblaria utilitzar aquesta plataforma en altres assignatures? Vols gamificar la lectura d’un llibre que no està a la biblioteca de Ta-tum? Para molta atenció, que et contem com fer-ho.

 

Necessites editar els casos ja existents?

Personalitza els que t’ofereix Ta-tum per a adaptar-los a la teua classe, és molt senzill! Tin en compte que per a poder editar-los, cal afegir-los prèviament a una de les teues classes. Pots veure ací com fer-ho.

 

Ta-tum menu opciones Editar Caso

 

Desplega les opcions del cas que vulgues personalitzar i selecciona «Edita». S’obrirà una finestra emergent on podràs canviar-ne el títol, la imatge i el resum. 

Si el que vols és modificar-ne el contingut, prem «Obri cas». Dins del cas tindràs l’opció de canviar la imatge de capçalera, editar i crear les teues pròpies indagacions, i actualitzar la pàgina de presentació en la pestanya «Es busca», tal com s’explica al principi d’aquest article.

Mira aquest videotutorial sobre com editar casos a Ta-tum!

 

Atreveix-te a crear els teus propis casos!

A Ta-tum trobaràs més de 500 casos relacionats amb els llibres de la nostra biblioteca. Però, a més, com a docent, pots crear nous casos a mida per al teu alumnat sobre qualsevol altre contingut: accedeix a la «Biblioteca de casos» des del menú principal i prem «Crea cas». Selecciona la classe o classes a què es dirigirà i fes clic en «Afegeix». Automàticament es crearà un cas anomenat «El meu nou cas». Observa que es compon de dues pestanyes: «Les indagacions», on es trobaran les activitats, i «Es busca», on se n’ubicarà la presentació.

 

Ta-tum Mi nuevo caso lupa las pesquisas

En «Les indagacions» apareix publicat el missatge de benvinguda amb les instruccions per a resoldre el cas. No oblides que aquest missatge també es pot personalitzar: si prems sobre els tres punts de la part superior dreta, podràs esborrar-lo o editar-lo. L’opció d’editar permet modificar el remitent i el destinatari del missatge, canviar-ne el contingut o l’aparença (un altre color, text en negreta, cursiva o ratllat) i, fins i tot, adjuntar un arxiu des de Google Drive.

Utilitza les opcions del menú de l’esquerra per a crear nous missatges, tasques de resposta oberta i tests autoavaluables relacionats amb aquest cas.

 

Ta-tum mi nuevo caso lupa Se busca

En «Es busca» trobaràs una plantilla per a crear la pàgina de presentació del cas. Fes clic en la icona del llapis per a començar a editar el teu esborrany. Hi pots modificar textos, fer visibles o invisibles determinats blocs, afegir-hi continguts multimèdia i medalles a aconseguir. Una vegada hages acabat, fes clic en «Guarda canvis» i, després en «Tanca». A més, tens l’opció d’imprimir la notícia per a poder portar-la a classe i usar-la en alguna activitat. Llig ací com fer-ho.

També podràs personalitzar la capçalera utilitzant les opcions «Selecciona un tema» o «Puja una imatge», que trobaràs a la part superior dreta de la pantalla.

Si has assignat el cas a diverses classes, se’n crearà automàticament un en cadascuna.

En la gamificació és molt important l’ambientació, així que no t’oblides de personalitzar el nom i la imatge del teu nou cas. Per a fer-ho, entra a la classe on l’has creat, desplega les opcions d’«El meu nou cas» i selecciona «Edita». Afig-ne en la finestra emergent el títol, la imatge i el resum.

Ta-tum editar ficha de caso

 

Facilíssim, no? Imagina poder crear un cas per a desenvolupar un joc de cadenats educatiu o una gimcana amb el teu alumnat. També pots crear-lo sobre una notícia d’actualitat, un contingut d’una altra matèria o un llibre que tingueu a la biblioteca del vostre centre educatiu… Trau el màxim partit de Ta-tum!

Si necessites ajuda, tens a la teua disposició un videotutorial que mostra tot el procés pas a pas.