Tres seminaris web sobre lectura amb Lara Meana

10-01-2022

Volem ajudar-te a traure el màxim partit als recursos de què disposes a Ta-tum i a gaudir-ho amb el teu alumnat. Per a això, et proposem tres nous seminaris en línia en què la llibretera i formadora de mediadors Lara Meana compartirà la seua dilatada experiència en promoció lectora. Al llarg de tres sessions, complementàries però independents, descobriràs eines per a promoure l’afició als llibres entre els teus estudiants, aprendràs xicotets trucs per a gaudir de la lectura compartida en veu alta i veuràs com pots traure tot el suc a les converses literàries.

Et convidem a sumar-te a aquests interessants seminaris web i esperem que els gaudisques!

 


Ta-

 

Ponent: Lara Meana, amb formació inicial en psicologia, llibretera especialista en LIJ (El bosque de la maga Colibrí, Gijón, Astúries), promotora de lectura, escriptora, traductora d’àlbum il·lustrat

Idioma: castellà

Duració: 50 min cada sessió

 

 

Jo llig, tu lliges, nosaltres llegim

Dimecres, 26 gener 18:00 h

Una paraula tan curta com llegir engloba una enorme complexitat de processos cognitius, diferents per a cada tipus de lector o lectora. La comprensió lectora va molt més allà de la descodificació i l’extracció de la informació dels textos. Llegir és, també, saber interpretar el món i desxifrar els seus codis; ens dota d’eines per a enfrontar-nos als reptes i les dificultats que trobem com a éssers humans. 

En aquest seminari web descobriràs que la lectura és una eina de construcció de sentit i una manera d’aprendre i ensenyar a llegir el món. També coneixeràs com es desenvolupa l’evolució lectora, així com els processos cognitius dels lectors i les lectores en formació.

 

Llegir de viva veu: eines per a la lectura en veu alta

Dimecres, 16 febrer 18:00 h

El gust per les històries, la principal motivació per a llegir, naix d’un fet col·lectiu: la narració o la lectura en veu alta per part de l’altre. El fet d’escoltar desperta el nostre desig de ser capaços d’accedir al llibre pels nostres propis mitjans. Tanmateix, és molt més que això: és un moment d’afecte compartit, una oportunitat de comunicació, un model a seguir per a aprendre a llegir en veu alta o per a conversar sobre lectures. Però sobretot, és un gaudi imperdible. 

Al llarg d’aquesta sessió s’analitzaran els grans avantatges de la lectura en veu alta i es desmuntaran mites i costums ancestrals. També descobriràs la importància que té el fet d’aprendre a escoltar per a aprendre a llegir, així com xicotets trucs per a millorar la teua lectura en veu alta i avaluar-la.

 

Parlar sobre llibres a l’aula

Dimecres, 16 març 18:00 h

La conversa literària al voltant d’una obra llegida de manera compartida, ja siga en veu alta o individualment per cadascun dels estudiants, és una eina potent en molts sentits. D’una banda, ens permet desenvolupar les competències d’expressió oral i d’escolta activa de l’alumnat. D’una altra, posa en valor les interpretacions personals, dotant els lectors i les lectores de vocabulari i conceptes per a construir una anàlisi literària pròpia. I, a més, ens ofereix una manera d’avaluar més completa, basada en l’aprofundiment en el text i no sols en la recollida d’informació.

Lara compartirà en aquest seminari en línia les bases per a iniciar una conversa literària, reflexionarà sobre l’art de preguntar i oferirà eines per a treballar cap a una educació literària més oberta i completa.

 


 

  • Inscriu-te una sola vegada per a assistir als tres seminaris web.
  • Rebràs un correu electrònic amb l’enllaç d’accés a cadascun dels seminaris web. 
  • Podràs assistir des de qualsevol dispositiu i lloc, escoltar la nostra ponent en directe i preguntar els teus dubtes. 
  • A més, després de cada sessió disposaràs de la gravació per a veure-la tantes vegades com vulgues.