T’encantarà la nova biblioteca!

29-05-2023

Descobreix la nova biblioteca de Ta-tum; hi hem incorporat les últimes tendències en disseny web i els enfocaments del Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) per a millorar l’aparença i l’accessibilitat del nostre catàleg de llibres digitals. A més, hem simplificat la navegació i hem millorat l’estructura de la informació, perquè tu i els teus estudiants hi trobeu fàcilment tots els recursos disponibles… Dona una ullada!

 Entra en Ta-tum amb les teues credencials d’accés, desplega el menú principal (a dalt a l’esquerra) i selecciona l’opció «Llibres». La biblioteca s’obrirà en una nova pestanya.

 Tatxam! Et donem la benvinguda a la nova biblioteca de Ta-tum.

 Ací pots veure els últims llibres que hem incorporat a la nostra plataforma, així estaràs sempre al dia de les novetats. Si ho prefereixes, pots ordenar-los alfabèticament, de la A a la Z o al revés, o pel seu nombre de lectures, on veuràs els més llegits en la part superior de la pantalla. Si necessites buscar un títol específic, utilitza el quadre de cerca situat a la part superior dreta de la pantalla.

Hem dissenyat un menú desplegable per als filtres, això evita qualsevol interrupció mentre consultes les opcions de lectura. Activar els filtres és tan fàcil com fer clic en el botó «Filtra» seleccionar les categories desitjades (idioma, edat recomanada, gènere literari, temàtica, etc.) i «Aplica filtres». Si necessites reiniciar la cerca, activa «Netejar filtres» i s’eliminaran totes les etiquetes que hi haja seleccionades. És molt còmode, veritat?

 Recorda que amb el filtre «Recursos» pots trobar llibres amb pictogrames, locutats i amb activitats, és a dir, aquells que compten amb un cas a la Biblioteca de casos.

Per a conéixer els detalls sobre un llibre, fes clic en la seua coberta. Es desplegarà una fitxa amb informació sobre l’idioma, el títol, l’autoria del text i la il·lustració, i la sinopsi. En aquesta fitxa apareixen dos o tres botons:

Llegir: per a obrir el llibre (en una nova pestanya).
Afig a la meua classe: per a afegir aquesta lectura a la pestanya «Els llibres» d’una o diverses classes.
Sol·licitar cas: aquesta opció únicament apareix en aquells llibres que no compten amb un cas en la plataforma. Aquest botó et permet sol·licitar crear-ne un. A mesura que rebem sol·licituds, anem elaborant nous casos en Ta-tum.

Per a una experiència més eficient i personalitzada, hem implementat un sistema de pestanyes que facilita l’accés a diferents categories de llibres:

Catàleg: qualsevol usuari de Ta-tum, docent o estudiant, pot explorar tots els llibres disponibles en la nostra plataforma.
Llibres de la classe: aquells que els docents han afegit a qualsevol dels seus grups. Això permet gestionar de manera efectiva els recursos assignats a cada classe i facilita a l’alumnat l’accés a les lectures recomanades.
Els meus llibres: els títols que l’usuari ha consultat o està llegint, de manera que puga continuar llegint-los fàcilment. Per a retirar un llibre de la llista personal de lectura, cal seleccionar l’opció «Llevar dels meus llibres» que apareix en el menú desplegable.

 Mola!, veritat?

 Et convidem a explorar la nova biblioteca de Ta-tum i a aprofitar al màxim aquesta valuosa eina educativa. Esperem que t’agrade!