Ta-tum Read and listen

‘Read and listen’

10-01-2022

D’ara en avant a Ta-tum no sols es llig, també s’escolta! Els àudios han arribat a la nostra plataforma i venen per a quedar-se. Are you ready? Ja pots sentir les teues lectures favorites en anglés.

Quan aprenem un idioma, cal llegir i escriure, però també escoltar. Per això, hem incorporat a la plataforma les locucions d’una selecció dels nostres English Readers.

Tens a la teua disposició les narracions íntegres dels títols de la col·lecció Classic tales, on trobaràs alguns relats dels grans autors de la literatura anglòfona, adaptats als nivells d’anglés B1 – PET o B2 – FCE:

Ta-tum Read and listen cubiertas

 

  • Edith Nesbit (Nivel B1 – PET)
  • Oscar Wilde (Nivel B1 – PET)
  • L. Frank Baum (Nivel B1 – PET)
  • Howard Pyle (Nivel B1 – PET)
  • Arthur Conan Doyle (Nivel B2 – FCE)
  • Edgar Allan Poe (Nivel B2 – FCE)

També pots gaudir de les locucions dels dos primers títols de la col·lecció Avante School of Detectives, The strange case of Billinghurst Castle i The inexplicable appearances on Nolan Island, que narren les aventures del grup Nautilus, integrat pels millors i més intrèpids detectius de tots els temps.

Ta-tum Read and listen 2 cubiertas

Coneix tots els secrets d’aquesta col·lecció i dels seus protagonistes en l’article d’aquest blog: Qué es l’Escola Avant?

Utilitza les locucions per a dinamitzar la lectura d’aquests llibres en anglés, plantejar activitats a partir d’aquest recurs, etc. Des de Poe a Wilde, les obres de tots aquests escriptors ajudaran els teus estudiants a millorar tant listening comprehension com pronunciation. Què et semblaria treballar, per exemple, la fonètica de l’anglés de la mà d’Arthur Conan Doyle? Pots proposar al teu alumnat la discriminació auditiva de paraules dins de la locució que, acompanyant el text, donaran una espenta a l’aprenentatge significatiu d’aquesta llengua.

I això és només un exemple, potser també podríeu gaudir de moments d’storytelling en la classe d’anglés en què, en un ambient distés i de comunicació multidireccional, llançares preguntes sobre el que han escoltat, potenciant així les possibilitats del treball oral de la narració. No creus que és una bona manera d’aconseguir una competència real en una segona llengua?

De segur que ara et deus estar preguntant com accedir a aquest material nou. És molt fàcil: entra a la biblioteca de Ta-tum i utilitza el filtre «Recursos» per a trobar els títols amb àudio. En la part dreta de la pantalla veuràs tots els llibres que tenen locucions.

 

Ta-tum recursos crear pesquisas

Tria’n un i fes clic a «Llegir llibre». Al llarg de la lectura, trobaràs disponibles les pistes d’àudio corresponents a cada text. Prem el «Play» per a reproduir-les.

Ta-tum Read and listen audio ep

Esperem que aquestes narracions t’ajuden a fomentar la comprensió oral, treballar l’entonació i la pronunciació, motivar el teu alumnat… Què opines? Et sembla que aquests àudios són un bon recurs didàctic? Escriu-nos per a contar-nos com el fas servir!