Ta-tum Plataforma Escuela Avante

​​Què és l’Escola Avant? Coneix-ne les claus i els secrets!

26-10-2021

Avant és una prestigiosa escola de detectius creada per a acompanyar el teu alumnat en la resolució de misteris literaris. Té la seu a Ta-tum, on opera amb les tècniques de gamificació més variades per a promoure el gust per la lectura. T’agradaria conéixer-la millor? Salta al paràgraf següent! 

La gamificació consisteix a utilitzar elements dels jocs en un entorn no lúdic. Sovint, quan juguem ens submergim en universos fantàstics. Per això, Ta-tum et proposa ambientar el treball del pla lector en un món de detectius. Aquesta és la narrativa del projecte que serveix de fil conductor per a dinamitzar la lectura a l’aula.

En la nostra història, els personatges i els objectes dels llibres estan desapareixent a causa d’estranys successos: la trobada d’un cometa, un tornado, un virus informàtic o el robatori d’un llibre màgic. Aquests són els quatre episodis que t’ajudaran a introduir el teu alumnat en la narrativa. Els detectius de l’Escola Avant necessiten la vostra ajuda per a rescatar els personatges i els llibres a través de diferents proves i desafiaments vinculats amb les competències lectores.

Ta-tum Escola Avant

Per a superar aquests reptes pots comptar amb el grup Nautilus: sis detectius amb diferents edats i orígens que guiaran la teua classe en un entorn amigable i motivador d’estètica steampunk. Cadascun d’ells té habilitats especials que, quan es posen en joc, fan que el grup siga més que la suma de les parts. Vols conéixer-los?

 

 

Ta-tum Escuela Avante Axel

 

Àxel (15 anys) és el major. Viatjant nat, porta l’art de la invenció inscrit en l’ADN. Va perdre part de la visió de l’ull esquerre en una missió i, des de llavors, utilitza un monocle de bronze creat per ell mateix que l’ajuda a veure detalls que als altres els passen desapercebuts.

 

 

Ta-tum Escuela Avante Zinca

 

Zinca (13 anys) lidera el grup gràcies a la seua extraordinària intel·ligència i capacitat organitzativa. És qui dissenya els plans més atrevits i eficaços. I li encanta la música! Prové d’una família que es dedica a la venda ambulant. Va ser reclutada en una illa grega.

 

 

Ta-tum Escuela Avante Oto

 

Oto (12 anys) té una gran habilitat narrativa. Aquest preadolescent d’origen rus pot convéncer qualsevol amb els seus discursos elaborats. És el cronista del grup i sempre està de bon humor.

 

 

 

Ta-tum Escuela Avante Helena

 

 

Helena (9 anys) és aficionada a les novel·les de Jules Verne i molt amiga de Zinca. Ha crescut al camp i té els sentits més desenvolupats del normal, especialment el tacte, l’olfacte i l’oïda. Una altra de les seues qualitats és la lectura en veu alta.

 

 

Ta-tum Escuela Avante Ciro

 

Cirus (6 anys) encara es baralla amb l’idioma! Però cada dia aprén més i millor. Nascut a Àfrica, coneix i percep els secrets de la naturalesa com ningú. També és freqüent veure’l amb la seua llibreta i uns quants llapis, perquè li encanta dibuixar. Va sobreviure, juntament amb el director de l’Escola Avant, a una gran tragèdia al mar.

 

 

Ta-tum Escuela Avante Aristide

 

L’equip no estaria complet sense Aristide, que ha ajudat el grup en més d’una ocasió. Porta un elaborat arnés inventat per Àxel a causa d’una lesió a la columna.

 

 

 

 

 

Com has vist, Nautilus és una colla de gran valor. Cadascun dels seus membres enriqueix el grup per a aconseguir junts tot el que es proposen. L’Escola Avant dona la benvinguda a tot aquell que, més enllà de les seues habilitats o de la seua història personal, compta amb la valentia per a afrontar els desafiaments proposats. Ara que ja coneixes la narrativa que proposa Ta-tum per a gamificar l’experiència lectora del teu alumnat… a què esperes per a entrar en aquesta prestigiosa escola i sentir com bateguen els llibres?