La nostra llista de lectures recomanades

16-01-2023

La vida està plena d’eleccions: en la carta d’un restaurant, en la cartellera del cine… No et preocupes, que en Ta-tum t’ho volem posar fàcil: si no tens clar quina lectura recomanaràs al teu alumnat per al trimestre que ve, para atenció a aquest article. Et recomanem dues lectures per cada col·lecció tenint en compte els gustos del públic i la seua actualitat. Agafa paper i llapis i pren bona nota!

 

Terra de Llegendes

El drac del Patriarca

Text: Alícia Casanova
Il·lustració: David González
Edat recomanada: 4-5 anys
Característiques: àudio amb locució a través de QR

 

Això era fa molts, mooolts anys, quan a València hi havia un drac molt roín que es menjava tot allò que trobava… Qui serà capaç de posar punt final a aquesta situació?

 

El barranc de l’Encantada

Text: Alícia Casanova
Il·lustració: Raquel Sánchez Pros
Edat recomanada: 4-5 anys
Característiques: àudio amb locució a través de QR

 

La nit de Sant Joan, tres amics de la vila de Planes s’internen al barranc de l’Encantada. Volen trobar una misteriosa donzella que apareix pels tolls del barranc perquè els concedisca els seus desitjos. Però compte! La bella i misteriosa donzella no és el que sembla… Els tres amics corren un gran perill.

recurso_separadorestrella_tatum

Albades Sèrie Roja

Com banyar un marcià

Text: Franco Vaccarini
Il·lustració: Carlos Higuera
Edat recomanada: 4-5 anys

 

A casa de Lluc fa poc que ha arribat un marcià, i sembla que ha vingut per a quedar-s’hi. Això és el que li han dit. El marcià no sap fer res a soles, li han de donar el menjar, l’han de banyar i moltes altres coses. Lluc comparteix habitació amb ell i, per si de cas, també ha aprés a tindre’n cura, tot i que no està molt convençut que siga una bona idea conviure amb un marcià.

 

Un cocodril sense dents

Text: Juan Clemente Gómez
Il·lustració: Christian Hinaraja
Edat recomanada: 6-7 anys 

 

Una divertida narració en vers amb una acurada traducció, amb il·lustracions molt expressives i un ensenyament final molt interessant, perquè gaudisquen els primers lectors. «Al riu de Contrebia viu un cocodril fartó que es menja tots els turistes a la mínima ocasió. Un dia se’n va al dentista a demanar-li un favor: que li cure les dentoles, perquè sent un gran dolor! I quin rebombori es munta quan veu la boca feroç!» Disfruta amb el caos que provoca el cocodril quan va a la ciutat!

recurso_separadorestrella_tatum

Albades Sèrie Blava

Benvinguts al circ

Text: Teresa Broseta
Il·lustració: Jordi Sunyer
Edat recomanada: + 8 anys

 

El Circ Esquellerinc, després d’un passat gloriós, s’enfronta a un present carregat de dificultats. Dels molts artistes que el van fer gran només en queden set: Peret i Perot, la Fada Voladora i Miss Fanfan, Bellina, en Barbut i Brutus. Per molt que s’esforcen set companys, que treballen de valent, sembla que el seu benvolgut circ està condemnat a desaparéixer. Sort que el destí, de vegades, fa girar la roda de la fortuna en la direcció més inesperada!

 

Ser baixeta és una llanda

Text: Félix Jiménez Moreno
Il·lustració: Ona Causa
Edat recomanada: + 8 anys

 

Alícia i la seua àvia Amèlia tenen una relació molt especial. Però Alícia està preocupada perquè nota que les coses estan canviant i, des de fa un cert temps, l’àvia no sembla la mateixa. Per això Alícia intentarà esbrinar què li passa a l’àvia.

recurso_separadorestrella_tatum

Albades Sèrie Verda

La iaia és una segrestadora

Text: Elisabet Roig
Il·lustració: Àngels Ruiz
Edat recomanada: + 10 anys

 

Què faries si sentires uns crits misteriosos durant la nit? Sara, la protagonista del llibre, no dubta ni un moment a investigar l’estrany esdeveniment. Però no ho farà sola, sinó que embolicarà en l’aventura el seu amic Arnau i el Pelut, un gos molt mandrós. Diuen que Sara té el cap ple de pardals, però aquesta vegada sembla que no es podrà fiar ni de la seua pròpia iaia…

 

Questim-Aton

Text: Enric Lluch
Il·lustració: Javier Lacasta Llácer
Edat recomanada: + 10 anys

 

Quan Seref-araó aconsegueix arribar al tron d’Egipte, es posa mans a l’obra i comença la seua revolució. Però no ho tindrà fàcil: els enemics l’assetgen i els grans sacerdots s’oposen a les seues noves idees. Questim-Aton arreplega, en clau d’humor, els fets més importants de la vida d’Akhenaton, el faraó més polèmic de l’Antic Egipte, que va voler canviar la religió, l’art i la societat en general.

recurso_separadorestrella_tatum

Albades Juvenil

Curteatre

Text: Vicent Palatsí
Edat recomanada: + 12 anys

 

Aquest llibre recull huit peces breus de teatre que tracten situacions simpàtiques, agradables i divertides. L’autor aconsegueix així motivar la lectura d’aquestes obretes individualment o en grup a la classe i, sobretot, fomentar la seua interpretació a l’aula. Hi contribueixen també les indicacions de l’autor i la senzillesa i la comicitat dels personatges i diàlegs. Representa, doncs, una bona excusa per a passar-s’ho d’allò més bé, i el que és més important… en companyia.

 

25 de maig

Text: Isa Romero
Edat recomanada: + 12 anys

 

Alacant. 25 de maig de 1938. Maria de la Serra, com tants altres foscos dies, es vist amb la roba del seu marit desaparegut i es dirigeix a l’hospital on, en temps de guerra, és tan necessària la seua ajuda com a pediatra. Allí Maria coneixerà una xiqueta menuda molt especial i l’ajudarà a viatjar per un món de somnis on haurà de trobar dues coses molt importants que ha perdut: el seu germanet i també, el seu nom. Alhora, hauran de fer front a un urgent problema: la xiqueta, ferida al bombardeig, ha perdut la memòria… i podria perdre, fins i tot, la vida.

recurso_separadorestrella_tatum

Nosaltres ja t’hem donat unes idees, ara et toca a tu triar l’opció que millor et semble. Tot i que totes sonen genial, veritat? Pensa que, siga quina siga l’elecció final, de segur que encertes!