Coneix ‘Thilopía’: autora de l’univers il·lustrat de Miranda

03-03-2022

Lola Castejón és l’artista que està darrere de Thilopía, el pseudònim des del qual crea l’univers estètic de Miranda. De les seues mans naixen els personatges, però també l’ambient oníric que envolta cadascuna de les biografies. L’amor per la naturalesa s’escapa entre les pàgines, on ocells i flors reten homenatge a la vida de grans dones de la història. 

Esbossos de Joana de Castella, Jane Goodall i Frida Khalo, protagonistes d’alguns llibres de la col·lecció Miranda.

 

Lola, en què et vas inspirar per a donar vida a l’univers Miranda?

Sens dubte, en Itziar Miranda, som amigues des de fa moltíssims anys. Ella sempre va tenir clar que acabaria escrivint una col·lecció de contes o biografies i que jo la il·lustraria… Va començar sent un somni preciós amb el qual fantasiejàvem i que, gràcies al poder de convicció d’Itzi, es va fer realitat.

Lola Castejón i Itziar Miranda

 

Hi ha alguna biografia que t’haja resultat especialment difícil d’il·lustrar?

La veritat és que alguna l’he gaudida més que unes altres. La meua favorita és Hildegarda, però realment cap ha sigut difícil. Són totes tan entretingudes!

 

Una vegada que tens la història a les mans, per on comences?

El primer és posar-me d’acord amb Jorge i Itzi quant a la il·lustració per a la coberta, i triar el color que ens suggereix el personatge. Després, aquest color s’utilitzarà per al llom i els detalls.

 

Quina biografia, que encara no s’ha publicat, t’agradaria dibuixar?

Són moltes! Triar-ne és molt difícil! Algunes serien Clara Schumann, Gloria Fuertes o Ada Lovelace.

 

Hi ha algun secret amagat a les il·lustracions?

Sí, en Billie, per exemple, apareix un cosí novaiorqués de Miranda, que es diu Alan. El vaig dibuixar pensant en el meu fill Alan, que va nàixer a Nova York. La partitura que apareix al principi de totes les biografies és d’una de les meues peces per a piano favorites, Träumerei. Entre les lletres que adornen la coberta d’Emily, apareix només una lletra en majúscula: la «A», una altra vegada pel meu Alan favorit! En totes hi ha alguna cosa 😉

Il·lustració inspirada en Alan, fill de Lola Castejón

 

Si no fores il·lustradora, què t’haguera agradat ser?

Florista, naturalista, pianista…

 

El més important de l’interior de Miranda és… 

El missatge.

 

Gràcies, Lola!

 

recurso_separadorestrella_tatum

Lola Castejón Fernández de Gamboa, Thilopía, va estudiar Belles arts a Madrid i va completar la seua formació com a dissenyadora i il·lustradora a Nova York.

Durant la seua estada en aquesta ciutat va tenir l’oportunitat de col·laborar pintant i creant escenografies per a grans de la fotografia com Annie Leibovitz, Richard Avedon o Steven Meisel, per a publicacions com Vogue i Vanity Fair o en desfilades de la setmana de la moda.

Actualment, resideix a Madrid i compagina el disseny de complements per a diferents marques i per a la seua pròpia línia de complements amb la il·lustració editorial i per a publicacions de moda i esdeveniments.