Coneix Antonio Lorente, il·lustrador de la col·lecció Ojos de Medianoche

25-04-2022

Ens esquitllem entre els llapis –i les tauletes gràfiques– d’Antonio Lorente, l’il·lustrador de títols d’èxit com Peter Pan (Edelvives), Tom Sawyer (Edelvives) o Anna de Teules Verdes (Baula). També és el creador de l’imaginari de la trilogia Ojos de Medianoche, amb dos títols disponibles en anglés a Ta-tum i els tres en castellà

En aquesta conversa, Antonio ens conta i ens mostra com és el seu procés de creació, com treballa els personatges i com donà vida al fantàstic món de Crey.

 

Has il·lustrat aquesta col·lecció escrita per Daniel Hernández Chambers, a qui també hem entrevistat. Com anà el treball amb ell? 

Va ser un treball meravellós perquè es tracta d’una trilogia d’una imaginació colpidora. Chambers descriu els personatges i les situacions al detall… I això sempre ajuda! 

 

Ens encantaria saber com es crea un univers il·lustrat. Com va ser el procés d’il·lustrar Ojos de Medianoche? 

El primer que vaig fer va ser llegir la trilogia i submergir-me en el món de Crey. Després, vaig començar a esbossar els personatges i tots els detalls que es descriuen en la història. Va ser un procés molt emocionant!

 

Una de les característiques de les teues il·lustracions és elaborar retrats amb una mirada molt personal. En aquest cas, en qui o en què t’has inspirat per a crear els personatges? 

A Ojos de Medianoche tots els personatges van nàixer del meu imaginari. És cert que normalment utilitze persones del meu entorn per als meus àlbums il·lustrats, però en el cas de Crey vaig seguir al detall la descripció de Chambers per a crear-lo. 

 

Com és el teu procés creatiu? Dibuixes primer esbossos a llapis i després els digitalitzes? 

Com que una imatge val més que mil paraules, us ho ensenye!

 

I ara que ja coneixem més del teu treball, ens agradaria saber què és el que més has disfrutat i què és el que t’ha semblat més difícil d’il·lustrar d’aquesta col·lecció.

Potser us sorprenga, però amb el que més he disfrutat ha sigut amb les cobertes. En la trilogia és important adonar-se que el personatge va creixent i això s’hauria d’apreciar en cada nova aventura. Si us hi fixeu, la dolçor del retrat del primer volum es va endurint en els posteriors, on ja podem veure un Crey més madur i aguerrit. 

Tens alguna il·lustració preferida? Hi ha alguna en què t’agradaria que els lectors es pararen especialment? 

M’agraden molt les dobles pàgines que obrin cada llibre. Són tot traços de llapis a manera d’esbós. M’agrada molt aquesta estètica… 

 

Què t’agradaria que pensaren els joves lectors que obrin per primera vegada un llibre de la col·lecció Ojos de Medianoche?

Crec que marcarà la vida de moltes xiquetes i xiquets. És una història plena d’aventures i de màgia. De segur que calarà en els cors dels lectors. 

 

I ara, anem amb unes preguntes per a conéixer-te una miqueta més:

Si no hagueres sigut il·lustrador, t’hauria agradat ser…

Estic segur que seria una professió relacionada també amb la creativitat i el disseny. No sabria dir exactament què… però alguna cosa relacionada amb l’art, segur.

 

Un llibre, a banda de la col·lecció Ojos de Medianoche, que recomanaries als teus lectors i que llegires a la seua edat. 

No tinc cap dubte! La història interminable, de Michael Ende. És el meu llibre d’infància i espere que, juntament amb Ojos de Medianoche, també siga el de moltes xiquetes i xiquets.

 

Què recomanaries als joves que se senten atrets pel món de la il·lustració?

Els diria que la formació és molt important. I també la manera de treballar. Treballar molt i sobretot amb amor… Molt d’amor en cada traç! Els animaria molt a aconseguir els seus somnis.

 

I per últim, com a tancament d’aquesta entrevista, ens regales una última sorpresa?

Clar que sí. Com a tancament d’aquesta entrevista i perquè pugueu esquitllar-vos en el meu estudi, us mostre com és el meu procés de treball digital per a crear el personatge d’Anna de Teules Verdes. Espere que us agrade!

 

Meravellós! Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!