«El més valuós de Ta-tum és allò que no es veu»

«El més valuós de Ta-tum és allò que no es veu»

22-02-2022

Traure el cap per la finestra de l’univers Ta-tum és assistir a un espectacle de màgia en el qual tot es transforma i es converteix en una cosa diferent. I, en el moment en què s’alça el teló, ja no ets un espectador més; formes part d’un joc d’il·lusió que et transporta cap a una realitat nova.

Ta-tum és un gran truc de màgia. Tot està disposat perquè la curiositat de l’espectador recórrega cadascuna de les propostes i, en un clic, el convertisca en l’il·lusionista que es fa servir d’un barret i una vareta per a crear una narrativa màgica. 

Així, el repte es materialitza en un escenari en què cada xiquet o xiqueta és l’encantador d’una experiència lectora única. Recórrer Ta-tum és oferir als nostres espectadors l’oportunitat de construir una manera d’entendre’s, d’entendre el món i mirar la vida i pensar que podria modelar-se amb les nostres mans. 

Qui coneix Ta-tum no necessita explicar les bondats d’un projecte que combina –amb cura– creativitat, varietat, autonomia i aprenentatge. Si a aquests quatre pilars afegim l’estratègia digital –el gran truc final–, la dimensió lúdica i la possibilitat d’accedir a una lectura de qualitat, resulta difícil renunciar a una proposta tan completa. 

Ta-tum no és tan sols una eina que facilita la intervenció docent en l’acte lector; és també un estil d’aprenentatge tan innovador com sostingut en el temps. Ta-tum és l’actual delectare et prodesse d’Horaci, l’aspiració més gran d’un docent. Ensenyar amb passió és l’horitzó que els mestres i les mestres dibuixen quan entenen que el sentit de la vida és l’educació. Si, a més, la teua motivació són les paraules, saps que el més valuós que pots transmetre als teus espectadors és que s’aventuren a pujar a l’escenari per a entrar en aquesta narrativa màgica que els embolcalla en el truc de la vida. 

El més valuós de Ta-tum és, precisament, allò que no es veu. 

Experiencias Ta-tum_: Ana Martin Tolivia

Ana Martín Tolivia

 

Amant de les paraules. Caçadora d’emocions. Cercadora inesgotable de la literatura de la vida, l’esplendor del riure, la màgia de la creativitat. Experta en poc, aprenent eterna. A vegades, mestra de Lengua castellana y Literatura a Secundària i Batxillerat, una excusa increïble per a poder viure mil vides només en una.