Descobreix totes les col·leccions que t’esperen en Ta-tum!

05-12-2022

Coneixes en profunditat el fons de la Biblioteca Ta-tum? Conté llibres per a tots els gustos i edats! Hem preparat un xicotet passeig per les col·leccions en castellà, ordenades per edat recomanada, perquè pugues triar les que millor s’adapten al teu alumnat. Ens acompanyes? 

Ja saps que alguns dels llibres encara no tenen un cas en Ta-tum. A partir d’ara podràs sol·licitar que creem algun d’aquests casos. Com? Molt senzill: utilitza el botó «Votar» que trobaràs a la Biblioteca i envia’ns el teu suggeriment, t’escoltem!

 

Ala Delta, sèrie Taronja (+4)

 

La nova sèrie Taronja d’Ala Delta s’estrena amb tres meravelloses aventures: Don Yata. El misterio de las bayas doradas, Nunca está de más que Fantastic Man venga a visitarte y Fantabuloso. Aquests tres llibres il·lustrats uneixen la dosi justa de dolçor, entreteniment i humor per a convertir-se en una gran eina d’animació a la lectura. 

Són perfectes per a dialogar sobre temes importants en la primera infància i en l’entorn educatiu. A més, contenen lletra lligada o majúscula per a facilitar la lectura. A fi de respectar al màxim l’aspecte original del llibre en paper, no és possible modificar-ne la tipografia.

recurso_separadorestrella_tatum

Los casos de Sherlock Tópez (+4)

 

El famós detectiu Sherlock Tópez resol sis misteriosos casos mentre els lectors descobreixen els secrets més sorprenents dels habitants del bosc. Aprendran com muden de pell les colobres, l’habilitat de la sargantana per a perdre la cua, la picardia del cucut per a pondre els ous en nius aliens o la increïble transformació dels cullerots.

Aquestes divertides lectures per a primers lectors estan escrites amb llenguatge senzill, lletra lligada i disposen de pictogrames ben colorits. A més, inclouen locucions de les històries. En aquest cas tampoc és possible modificar la tipografia per a mantindre l’aspecte original del llibre en paper.

recurso_separadorestrella_tatum

Cuentos del viejo Roble (+5)

 

Sis xicotetes grans històries protagonitzades per animals que reflecteixen les dificultats de la convivència. El conill Albin o la granota Micaela mostren als xiquets com molts problemes poden superar-se quan prevalen valors com la comprensió, el respecte i la tolerància.

Aquesta col·lecció també va dirigida a primers lectors i per això el seu llenguatge senzill, lletra lligada i pictogrames colorits. No es pot canviar la tipografia.

recurso_separadorestrella_tatum

Ala Delta, sèrie Roja (+6)

 

Les lectures d’aquesta sèrie, recomanada a partir de sis anys, afavoreixen la capacitat comunicativa, la sensibilitat artística i el desenvolupament de l’esperit crític.

En Ta-tum, trobaràs 27 interessants títols de la sèrie Roja d’Ala Delta que podràs llegir en veu alta o en silenci, en gran grup o de manera individual; mirades divertides sobre temàtiques universals que revelen als més menuts el món màgic de la lectura.
Consulta ací les últimes novetats.

recurso_separadorestrella_tatum

Ala Delta, sèrie Blava (+8)

 

La Biblioteca Ta-tum ja té a les prestatgeries virtuals un total de 29 llibres de la sèrie Blava (recomanada a partir de huit anys). Aquestes atractives històries per a lectors independents, que conviden a riure, meravellar-se i fer-se preguntes, són imprescindibles en els plans lectors de molts centres educatius.

Descobreix ací els últims títols.

recurso_separadorestrella_tatum

Miranda (+8)

 

Una col·lecció delicada, entranyable, necessària i pròxima que connecta el present d’una curiosa xiqueta de huit anys amb la biografia de grans dones de la ciència, l’art i la cultura. Les 14 històries de Miranda fomenten la curiositat dels estudiants, ja que poden connectar-se amb altres àrees de coneixement.

Un excel·lent recurs per a abordar continguts de manera transversal i descobrir la vida i obra d’apassionants dones com Eva Perón, Frida Kahlo, Billie Holiday, Jane Goodall o Emily Brontë.

recurso_separadorestrella_tatum

Escola Avant (+8)

 

Aquesta col·lecció s’ambienta a l’Escola de Detectius Avant i planteja enigmes que animen a pensar al mateix temps que inclou molta, però molta!, aventura.

Els títols d’aquesta trilogia són Les inaudites aparicions de l’illa de Nolan, L’estrany cas del castell Billinghurst i Els espectrals successos de la mansió Farrell. Àxel, Zinca, Helena, Oto, Cirus i Aristide protagonitzen aquestes increïbles històries. Són detectius amb diferents habilitats i la principal fortalesa que tenen és el treball en equip. Junts formen el grup Nautilus!

Disposes de les tres novel·les en castellà, català, basc i anglés.

recurso_separadorestrella_tatum

Ala Delta, sèrie Verda (+10)

 

La sèrie Verda d’Ala Delta inclou una selecció de textos per als lectors més exigents. Ja estan disponibles a la Biblioteca Ta-tum un total de 30 títols d’aquesta sèrie, recomanada a partir de 10 anys. Visions contemporànies i provocatives sobre temes que acompanyaran els lectors durant tota la seua vida, que permetran fer reflexions i debats a l’aula.

Entra ací per a saber més sobre les últimes incorporacions

recurso_separadorestrella_tatum

Ojos de Medianoche

 

Les històries de fantasia èpica de Daniel Hernández Chambers, il·lustrades per Antonio Lorente, tenen tots els elements per a fascinar el públic adolescent: èpica, màgia i un protagonista que, malgrat les adversitats, mai es dona per vençut!

Els éssers sense ombra, El país dels gegants i La nissaga dels Orcans són els títols d’aquesta trilogia protagonitzada per Crey, un xic orfe que es veu embolicat en una lluita solitària per a salvar als pobles de la vall del Nalcar, qui viurà una infinitat d’aventures envoltat d’éssers de llegenda: guerrers, bruixots, gegants i follets.

També podeu llegir les tres novel·les en anglés.

recurso_separadorestrella_tatum

Alandar (+12, +14)

 

En Ta-tum trobaràs un total de 44 lectures d’aquesta col·lecció, recomanades per a estudiants a partir de 12 o 14 anys. Les obres, de diferents temàtiques, conviden a reflexionar sobre valors i ajuden a conscienciar el teu alumnat sobre els problemes de la societat actual.

Consulta ací els últims títols d’Alandar que s’han sumat a la Biblioteca Ta-tum.

recurso_separadorestrella_tatum

Clàssics Hispànics (+12)

 

I, per descomptat, els grans clàssics! A la Biblioteca Ta-tum pots llegir 15 obres de literatura clàssica espanyola, com La casa de Bernarda Alba, Lazarillo de Tormes o Don Quijote de la Mancha. Cadascun d’aquests llibres compta amb una elaborada introducció on es presenten obra i autor, s’ofereix informació del context històric i literari i se n’analitzen les característiques principals. A més, s’inclou una guia de lectura crítica i comprensiva, i una proposta d’activitats. L’objectiu d’aquesta col·lecció és acostar a l’alumnat, de manera amena i atractiva, els grans autors espanyols i les seues obres.

 

Vota! Estem atents als nous casos que t’interessen.

A més, tenim una altra gran novetat que t’avançàvem a l’inici d’aquest article. Ara podem escoltar-te més que mai! Com que no tots els llibres de la Biblioteca Ta-tum tenen un cas desenvolupat, hem creat un botó per a saber de quines lectures t’interessaria que desenvolupàrem una proposta didàctica.

 

El botó «Votar» només apareix en aquells llibres que encara no disposen d’un cas. Prestarem molta atenció a les votacions i centrarem els nostres esforços en aquelles lectures que els profes considereu prioritàries. Esperem els vostres vots!