novedades literarias 21-22

Curs nou, lectures noves!

08-09-2021

Comença setembre i, amb aquest mes, es desplega la força del nou curs. L’entusiasme de les trobades ocupa els corredors, les idees recorren l’aula. A Ta-tum, participem de la benvinguda amb sis meravelloses novetats editorials en castellà per a totes les edats. T’estan esperant a la biblioteca. Prepara la lupa!

recurso_separadorestrella_tatum

Bruno no quiere ir al colegio

Text: Pau Roigé Gargallo
Il·lustració: Anna Baquero
Col·lecció: Ala Delta – Serie Roja
Edat recomanada: + 5 anys
Bruno

 

Jana, la millor amiga de Bruno, està malalta i no pot anar a classe. Llavors, amb qui jugarà? Amb tendresa i un poc d’humor, aquesta història aborda el desafiament que pot suposar per a molts xiquets i xiquetes assistir al col·legi per la seua timidesa o la falta de recursos per a integrar-se amb els altres. Però també explica com sempre algú és capaç de tirar-nos la pota, la cua o un bigot per a ajudar-nos.

recurso_separadorestrella_tatum

Cómo ríen las sirenas

Text: David Fernández Sifres
Il·lustració: David Sierra
Col·lecció: Ala Delta – Serie Azul
Edat recomanada: + 8 anys

como rien las sirenas

 

Un far misteriós, el ganivet esmolat d’un pescater i una xica pàl·lida que es passa hores contemplant el mar són el port d’aquesta història on navega un tema tan delicat com el dol. David F. Sifres ens ofereix una trama de misteri protagonitzada per dos germans, amb una dosi de dolçor apta per a despertar un somriure en els moments esperats. Una lectura per a tirar l’ancora, de l’autor d’Un intruso en mi cuaderno i la col·lecció Escuela de detectives Avante.

recurso_separadorestrella_tatum

El día que me comió un león

Text: Sara Fernández
Il·lustració: Gemma Palacio
Col·lecció: Ala Delta – Serie Azul
Edat recomanada: + 8 anys

el día que me comió un león

 

En la vespra del 6 de gener, el iaio d’Ana i Mateo els explica com, decidit a saber la veritat sobre els Reis Mags, quan era jove va emprendre un viatge per a entregar la seua carta en mà. Amb humor i imaginació, el llibre relata de manera entranyable la pèrdua d’innocència des de la infància cap a l’adolescència, així com el valor de la fantasia més enllà de qualsevol edat. Al final, inclou un apèndix amb la biografia de personatges cèlebres (Albert Einstein, William Shakespeare, Virginia Woolf, Philip Marlowe, Frida Kahlo) que aporten algunes de les seues frases durant el relat.

recurso_separadorestrella_tatum

Martín, rey de los monos

Text: Pedro Mañas
Il·lustració: Beatriz Castro
Col·lecció: Ala Delta – Serie Verde
Edat recomanada: + 10 anys

Martín, el rey de los monos

 

Poden els abusadors de classe rebre una lliçó i aprendre de l’experiència? Clar que sí! I si no que li pregunten a Martín, un xic rebel i dolentot que, per accident, cau al fossat dels babuins en una visita al zoo. Durant 15 dies haurà de conviure amb aquesta comunitat, que té unes normes de convivència més que qüestionables. Una història hilarant sobre l’autoritarisme i les injustícies, però també sobre la generositat, la solidaritat i la capacitat dels éssers humans de canviar. Prepareu-vos per a llegir una autèntica “monada”!

recurso_separadorestrella_tatum

Huellas de carbón

Text: Daniel Hernández Chambers
Col·lecció: Alandar
Edat recomanada: + 12 anys

Huellas de carbón

 

Res com conéixer el passat per a donar sentit al present. Aquest sembla ser el lema que guarda aquesta novel·la entre les seues pàgines i que descobreix Masha, una jove russa, quan el seu iaio li posa a les mans un antic secret: el diari d’un adolescent alemany que va viure durant la Segona Guerra Mundial. Masha intentarà tancar la ferida de l’avi mentre coneix a fons el que significa respirar en un context bèl·lic a través de la veu del jove. Història, emoció i debat s’uneixen en aquesta novel·la molt ben documentada i atractiva pels diferents matisos, temes i intertextualitats que ofereix.

recurso_separadorestrella_tatum

Niñato entrometido

Text: Alfredo Gómez Cerdá
Col·lecció: Alandar
Edat recomanada: + 12 anys

Niñato entrometido

 

Paul mai va pensar que l’inici de les vacances estaria envoltat de misteri. Però l’enigma se li va presentar davant i el va atraure amb tanta força que no va poder més que intentar resoldre’l. El començament: un viatge amb caravana perquè son pare desenvolupe el seu projecte fotogràfic, la documentació dels monuments funeraris als vorals de les carreteres. La sorpresa: la mort d’un jove de la seua edat. La casualitat: conéixer la família de la víctima. La història: la més profunda i complexa que amaga l’accident. Una altra novel·la magistral d’un dels autors amb més reconeixements en el panorama literari juvenil.

recurso_separadorestrella_tatum

En síntesi: sis llibres nous per a gaudir des de la primera fins a l’última lletra, amb temes que exploren l’univers afectiu de la infància i l’adolescència, embolicats en relats trepidants, sensibles i emotius, que donaran molt de si per al diàleg, la reflexió i, sobretot… per a passar-ho genial!

 

Feliç començament de curs, profe! La nostra biblioteca i les seues possibilitats t’hi acompanyen.