Ta-tum Crea tus propias pesquisas

Crea les teues pròpies indagacions

10-01-2022

Ta-tum ofereix moltes possibilitats a l’hora de personalitzar els processos d’ensenyament-aprenentatge. Una d’aquestes —que a més et permetrà atendre la diversitat i compartir recursos amb el teu alumnat— és crear les teues pròpies indagacions. Però, què són les indagacions? Activitats relacionades amb cada lectura.

 

Ta-tum Definición crear pesquisas

En primer lloc, accedeix al cas en què vols crear les noves activitats i assegura’t que et trobes en la pestanya «Les indagacions». El menú «Crea nou» et permet configurar els teus propis missatges, les tasques i els tests.

 

Ta-tum mensaje crear pesquisas

Utilitza els missatges si vols enviar informació o avisos: una pista, una felicitació… o compartir amb el teu alumnat arxius del teu Google Drive o vídeos de YouTube.

Escriu el teu missatge i, si ho necessites, adjunta un arxiu des del teu Google Drive. Ara, selecciona qui envia el missatge: tu o algun dels personatges de l’escola Avant. També pots decidir qui el rep: un alumne o alumna, més d’un o tota la classe. Finalment, publica immediatament el missatge, programa’l per a més tard o guarda’l en esborranys si no has acabat de treballar-hi.

 

Ta-tum Tarea crear pesquisas

Crea tasques per a desafiar l’alumnat amb activitats de resposta oberta, tant de reforç com d’ampliació, segons les seues necessitats. Per exemple, anima’ls perquè busquen informació sobre un tema, convida’ls a investigar sobre qui ha escrit o il·lustrat l’obra, planteja’ls situacions hipotètiques perquè donen curs a la seua creativitat o demana’ls que inventen un final alternatiu. També pots demanar-los que reflexionen sobre un vídeo que tu tries o que consulten un arxiu del teu Google Drive. Aquestes són només algunes idees, imaginació al poder!

Fes clic en «Tasca», afig un títol per a l’activitat, explica molt bé com completar-la en les instruccions i, si ho necessites, adjunta o insereix arxius del teu Drive. A més, hi pots inserir vídeos de YouTube. De nou, pots triar qui envia i rep aquesta indagació. No és genial?

Recorda que pots establir una data de lliurament i configurar les recompenses de la indagació (punts i medalles).

Per a acabar, publica, programa o guarda en esborranys aquesta tasca, així de fàcil.

 

Ta-tum test crear pesquisas

Els tests són activitats autocorregibles d’opció múltiple, d’emplenar espais o de classificació. En total, disposes de cinc models de preguntes editables. En cada indagació pots afegir tantes preguntes com vulgues, combinant qualsevol dels tipus disponibles.

Fes clic en «Crea un nou exercici» i després en «Nova pregunta». Selecciona el model de pregunta que vols utilitzar i completa tots els camps que apareixen en la pantalla «Edita» de la indagació. Hi podràs escriure l’enunciat, incloure contingut audiovisual de suport i configurar les respostes i la seua puntuació. No oblides indicar quina és la resposta correcta. A mesura que vages avançant, apareixerà una vista prèvia en la part dreta de la pantalla. Una vegada acabada la pregunta, prem en «He acabat». Si vols, podràs crear més preguntes. No t’oblides de posar un nom a l’exercici abans de fer clic.

En aquest cas també podràs decidir qui envia i rep aquesta indagació, ajustar la data de lliurament i els premis que es poden aconseguir. Si no has acabat, guarda-ho en esborranys i continua més tard. Tot el que guardes com a esborrany, apareixerà en el desplegable de «Indagacions no publicades» per a poder continuar treballant després.

Fes una ullada a aquest videotutorial en què et guiem pas a pas en la creació d’indagacions.

Ja tens a les mans totes les eines per a crear una experiència d’aprenentatge divertida, personalitzada i, per descomptat, significativa.