Ta-tum cómo crear un caso, recursos para docentes

Crea el teu primer cas

08-10-2021

Què és això del «cas»? Els casos són el veritable cor de Ta-Tum. No oblides que estem en una escola de detectius…

Coneixerem en aquest article com crear-ne un fet a la teua mida i a la del teu alumnat, i convertir així la lectura en tota una aventura.

 

Ta-tum biblioteca de casos

El primer que has de fer és triar el cas que t’interessa treballar; per a això, només has d’entrar a la «Biblioteca de casos» i iniciar-ne la investigació. Pots filtrar per idioma, edat recomanada, gènere literari, temes o valors i trobar la lectura idònia per al teu grup de detectius. Sempre, abans de triar, et convidem a llegir-ne la sinopsi, fer una ullada al cas i, fins i tot, per què no, al llibre complet.

Fent clic a «Veure cas» pots fer-li una ullada, però abans, vegem per quines parts està format! Cada proposta en té dues: «Es busca» i «Les indagacions». La primera pestanya conté la descripció del cas, que comprén un text, un vídeo, les instruccions per a resoldre’l i les medalles que el teu alumnat hi podrà obtenir. En afegir-ne un a les teues classes, podràs editar lliurement tota aquesta informació, així que no et preocupes si creus que el text no acaba d’adaptar-se a les necessitats dels teus detectius, prefereixes un vídeo diferent o vols incloure-hi alguna medalla més, perquè ho tenim tot pensat perquè pugues atendre la diversitat.

 

Ta-tum se busca - pesquisas

En segon lloc, les indagacions són totes les activitats que et suggerim per a treballar el llibre; n’hi ha de tres tipus: missatges, tasques i test. 

Les tasques són activitats variades de resposta oberta que, com a docent, hauràs d’avaluar; els tests són activitats interactives i autoavaluables. Pots establir una data de lliurament perquè els i les estudiants resolguen tant les tasques com els tests. Ta-tum et suggereix diverses indagacions per a cadascun dels casos. A més, i parlant novament d’atendre la diversitat, quan afiges el cas a la teua classe podràs editar lliurement aquestes activitats, així com crear-ne altres de noves. Ah! No podem oblidar-nos dels missatges! Amb aquestes xicotetes notes pots comunicar novetats, avisos o qualsevol informació d’interés per a la teua classe.

 

Ta-tum menú automatico configurable

Ja saps quin cas triar? Fes clic a «Afegir a una classe», selecciona de la llista a quina classe el vols afegir i, per a acabar, tria si prefereixes fer-ho de manera automàtica o configurable. Cadascuna de les opcions té els seus avantatges: si tries l’automàtica, es publiquen immediatament totes les indagacions autoavaluables en el mur del cas i el teu alumnat pot començar a resoldre-les des d’aquest moment. L’opció configurable et permetrà seleccionar més endavant quines indagacions vols publicar, a més d’editar-les i programar-les. Si tens dubtes, no et preocupes, hem preparat uns vídeos tutorials (en castellà) on pots veure com afegir un cas a la teua classe en mode automàtic o configurable i com publicar i programar indagacions, així podràs decidir quina és la millor opció de gestió per a tu.

Fantàstic! Veritat? Perquè encara hi ha més: saps que, una vegada afegit el cas, pots imprimir la secció «Es busca» per a treballar aquesta notícia a classe? Les opcions per a gamificar són infinites. Pots veure com fer-ho en l’article: Ja es pot imprimir la secció «Es busca».

Ja ho tens. Cas obert! Comenceu la investigació!