Ta-tum Bodegón 3 cubiertas Catalán

Col·lecció Avant: misteris i escenaris sorprenents

19-11-2021

És un secret de domini públic que la prestigiosa Escola Avant es troba al cor de Ta-tum. Però pocs saben que els arxius amb les seues històries, a més de llegir-se en digital, estan en paper. En concret, es guarden en tres llibres coneguts com a Col·lecció Avant.

La trilogia es recomana per a detectius i detectives a partir de 8 anys i està pensada per a llegir com preferisques: en grup gran, individualment, a l’aula, després de dinar, abans de dormir, en un racó del parc o durant les vacances. Un avantatge més? Està disponible en castellà, català, basc i anglés. Els llibres tenen en comú la unió d’un ambient futurista, enigmes que animen a pensar i molta, molta aventura. Els protagonistes són Àxel, Zinca, Helena, Oto, Cirus i Aristide, detectius amb diferents habilitats la major fortalesa dels quals és el treball en equip. Junts formen el grup Nautilus i sempre estan preparats per a un nou cas! Fins al moment, han resolt els casos següents:

 

El curiós cas del castell Billinghurst

Castillo Billinghurst Catalán

El grup s’enfronta a la seua primera missió: descobrir el sagaç lladre de les set joies més valuoses del món. Per a fer-ho, han de viatjar al castell Billinghurst on, sospiten, estarà present, mentre ocorre un esdeveniment d’allò més curiós i fascinant. Ho aconseguiran?

 

Les inaudites aparicions de l’illa de Nolan

Isla de Nolan

Un museu submarí de difícil accés, quadres que apareixen sense ser autoritzats, un excèntric filantrop i preguntes amb respostes que remeten a allò increïble. Ingredients molt atractius perquè el grup Nautilus es pose en marxa. Com franquejar l’infranquejable? Quina finalitat persegueix qui exposa els quadres en secret? Caldrà submergir-se en aquest misteri per a trobar la solució que tants maldecaps dona a les autoritats.

 

Els espectrals successos de la mansió Farrell

Mansión Farrell

Un suposat fantasma custodia un tresor amagat en una vella casona que guarda objectes de navegació i, més interessant encara, de pirateria. Què és el que, en veritat, ocorre? En aquesta història res és el que sembla i el nostre equip haurà d’enfrontar-se a una missió no autoritzada per a resoldre-ho.

 

David Fernández Sifres és l’autor d’aquestes novel·les que beuen dels seus inoblidables records de col·leccions com El club dels cinc o Alfred Hitchcock i els tres investigadors. Amb premis molt reconeguts en la literatura infantil i juvenil como l’Ala Delta, Alandar i el Barco de vapor, va afrontar el desafiament de posar veu als personatges i crear històries d’aparent senzillesa, en les quals estan equilibrats diferents recursos narratius com l’humor, el misteri i trames creïbles capaces de cridar l’atenció de l’alumnat.

Albertoyos és el creador de les il·lustracions; pioner en il·lustració i pintura digital. El seu talent i imaginació han donat lloc a la imatge d’Àxel, Zinca, Oto, Helena, Cirus i Aristide, així com a les escenes de les aventures que es viuen en la col·lecció Avant. Ha treballat en premsa, publicitat i disseny. Però no tot serà vist i no vist! Igual que Helena, té una súper oïda i una bona veu que l’han portat a ser locutor, guionista de ràdio i intèrpret d’obres de radioteatre.

Personajes Escuela Avante

 

D’ara endavant, ves amb compte, perquè: «ningú no pot demanar que l’admetin a l’escola de detectius Avant. No té formularis d’admissió ni accepta peticions. […] Un bon dia, a qualsevol lloc, a qualsevol hora, potser sol o potser acompanyat, en un restaurant o l’escola, un desconegut et toca l’espatlla. —T’hem elegit —et diu». Potser tu i la teua classe sigueu els pròxims a entrar en la prestigiosa institució; mai se sap quan el misteri toca a la porta i, com deia Julio Cortázar, l’escletxa deixa veure el prat on renilla l’unicorn.